Foto: DELFI
Svētdien, 10. septembrī, ģimenēm ar bērniem ir iespēja piedalīties bezmaksas ekspedīcijā, kuru organizē biedrības "Dabas draugi" brīvprātīgo komanda. Ideja ir atklāt Piejūras dabas parku, Gaujas upes ieteku jūrā un trīs skaistus, garus ezerus, kuri slēpjas starp smilšu kāpām priežu mežā viducī. Bonusā būs iespējams mieloties ar dabas vitamīniem.

Ekspedīcijas sākums paredzēts pulksten 12.05 dzelzceļa stacijā Lilaste, noslēgums ap pulksten 17 pie dzelzceļa stacijas Gauja. "Lai padarītu pārgājienu atraktīvāku, esam iecerējuši radīt brīvdabas spēli, kurā dalībniekiem būs jāatrod atbildes uz izzinošiem jautājumiem un jārisina radoši uzdevumi. Ekspedīcijas grūtības pakāpe ir pielāgota ģimenēm ar skolas vecuma bērniem. Aptuveni astoņus kilometrus iesim kājām cauri mežam, gar jūru, upi vai ezeru. Lai kājas justos labi nākamajā dienā, pirms un pēc pārgājiena būs iesildīšanās un atsildīšanās vingrinājumi. Ekspedīcijas viducī ir paredzēts laiks atpūtai un piknikam pie Garezeriem," skaidro Arvis Ozoliņš, biedrības "Dabas draugi" valdes loceklis.

Dalībnieki aicināti iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruņa numuru 29372787 vai, rakstot e-pastu Arvis.Ozolins@gmail.com, lai saņemtu informāciju, kā labāk sagatavoties ekspedīcijai dabā.

Biedrība "Dabas Draugi" ir brīvprātīga jauniešu organizācija, kuras misija ir veidot radošu vidi, kurā aktīvi jaunieši varētu paust savu dabas mīlestību, radot jaunas, aktīvās atpūtas iespējas Latvijā, un skaidrot aktīvās atpūtas priekšrocības sabiedrībā.

Foto: DELFI

Par riteņbraukšanas maršrutu pa Carnikavas apkārtni uz Gaujas ieteku jūrā vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!