Foto: Publicitātes attēli
Līdz 1. oktobrim ikvienam iespējams viesoties Vidzemē svētku norises vietās un tūrisma objektos un iesaistīties ceļošanas akcijā "Apceļo Via Hanseatica!". Akcija piedāvā izzināt pārrobežu tūrisma maršruta "Via Hanseatica" piedāvājumu, kā arī laimēt vērtīgas balvas.

Ceļošanas akcija "Apceļo Via Hanseatica!" aizsākās 1.jūnijā. Tā piedāvā akcijas dalībniekiem, viesojoties tūrisma objektos, uzņemt fotogrāfijas un ievietot tās savā sociālā tīkla "Facebook" kontā, aprakstam pievienojot tēmturi "#ViaHanseatica". Ceļošanas akcijas objektu saraksts un noteikumi ir pieejami šeit.

Līdz šim akcijas dalībniekiem bijusi iespēja uzņemt fotogrāfijas ne tikai pie akcijas objektiem, bet arī iesaistīto pašvaldību organizētajos pasākumos: Zaubes savvaļas kulinārajā festivālā, festivālā "Rodam Raunas novadā" un Tomātu svētkos Brenguļos. Apkopojot līdz šim publicētās fotogrāfijas, var secināt, ka populārākie apskates un fotografēšanas objekti līdz šim ir bijuši Beverīnas koka skulptūru labirinti, Valmiermuižas pils tornītis un Vīsraga dabas vērošanas tornis, pastāstīja akcijas organizatori.

19. oktobrī, kad tie dalībnieki, kuri būs piedalījušies akcijā un izpildījuši visus akcijas noteikumus, piedalīsies balvu izlozē. Galvenajā balvā – dāvanu karte 300 eiro vērtībā ceļojuma iegādei tūrisma aģentūrā "Impro ceļojumi". Balvu fondā arī dāvanu kartes ceļojumam 100 eiro apmērā, kuras tiks izlozētas vēl trīs nominācijās. Vairāki akcijas dalībnieki iegūs arī pašvaldību un to uzņēmumu sarūpētās balvas.

Ceļošanas akciju organizē Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Amatas, Beverīnas, Burtnieku, Cēsu, Kocēnu, Pārgaujas, Raunas, Strenču novadu un Valmieras pilsētas pašvaldībām un ceļošanas akcijā iesaistītajiem tūrisma uzņēmējiem.

"Via Hanseatica" ir pārrobežu tūrisma maršruts, kas savieno vairāku valstu pilsētas – Sanktpēterburgu, Narvu un Ivanovogorodu, Tartu, Valku un Valgu, Valmieru un Siguldu. 580 kilometrus garais ceļš starp Rīgu un Sanktpēterburgu aicina ceļot vienatnē, kopā ar draugiem vai ģimeni, sekojot savām interesēm un vaļaspriekiem – dabas vērošanai, piedzīvojumu meklēšanai vai kultūras baudīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!