Jau 16. gadu pēc kārtas bērnu un jauniešu organizācija “Jaunie vanagi” rīkos nakts orientēšanās piedzīvojumu sacensības “Mamutu medības”. Šogad mamuti medniekus gaidīs naktī no 10. uz 11. februāri Jaunjelgavas novada Daudzeses pagastā.

"Mamutu medību" mērķis ir, darbojoties piecu cilvēku komandā, veiksmīgi orientēties kartē un atrast 10 tajā atzīmētos kontrolpunktus ar uzdevumiem. Trase būs aptuveni 25 kilometrus gara, taču tās garums var mainīties atkarībā no komandas pieņemtajiem lēmumiem, skaidro organizatori.

Kā katru gadu, uzdevumi ir saistīti ar četrām stihijām – zemi, gaisu, uguni un ūdeni. Šogad dalībnieki var sagaidīt neaizmirstamus piedzīvojumus, jo Daudzeses pagasta apkaime piedāvā biezus mežus, plašus laukus, dziļas upes un augstas virsotnes. Uzdevumos būs jāizmanto gan spēks, gan prāts, atceroties, ka visa pamatā ir saliedēts komandas darbs.

"Jaunie vanagi" augstu vērtē asus prātus un ātras kājas, tāpēc veiklākās komandas cīnīsies par vērtīgām balvām. Tāpat tiks novērtēta komandu draudzība un saliedētība, jo cīņa notiks arī par draudzīgāko komandu, kas iegūs ceļojošo draudzības kausu. Ar to Mamutu medības ir unikālas, jo viena komanda izvēlas saģērbties biezākajās drēbēs un lēni, bet prātīgi izstaigāt visus punktus, kamēr viņiem garām paskrien nopietni gatavojušies sportisti, kuri vēlas pierādīt, ka ir ātrākie. Jebkura taktika garantē interesantu un piedzīvojumu pilnu nakti, pārliecināti organizatori.

Vairāk informācijas: www.jaunievanagi.lv

Lūk, neliels ieskats iepriekšējo gadu sacensībās:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!