Foto: PantherMedia/Scanpix

Salaspils novada Tūrisma informācijas centrs sestdien, 9. jūnijā, aicina doties pārgājienā pa Doles salu. Pārgājiena laikā būs iespēja iepazīt Doles salas daudzveidīgo dabu, kā arī kultūrvēsturiskos objektus.

Sākums plānots pulksten 10 no Daugavas muzeja autostāvvietas. Pārgājienu vadīs Nacionālā botāniskā dārza izglītības nodaļas speciāliste Dace Miezīte, bet par Doles salas dabas parku stāstīs Dabas aizsardzības pārvaldes Dabas izglītības centra speciāliste Aija Balandina. Nesteidzīgās pastaigas laikā tiks vēroti dabas brīnumus, ko nevar redzēt, braucot automašīnā vai minoties ar velosipēdu, kā arī būs iespēja doties uz vietām, kur ikdienā nevar nokļūt. Maršruta plānotais garums – aptuveni deviņi kilometri pa dažādu segumu ceļiem, meža takām un stigām. Pārgājiena noslēgumā paredzēts pikniks pie krodziņa "Nēģis".

Dalība pasākumā: bezmaksas. Pieteikšanās e-pastā visit@salaspils.lv. Visi ceļinieki un interesenti lūgti ģērbties atbilstoši aktivitātei un laikapstākļiem.

No Salaspils uz Doles salu iespējams nokļūt ar satiksmes autobusu, kas atiet no Skolas ielas 2a, pulksten 9.45. Pēc pārgājiena pulksten 15 autobuss iet atpakaļ uz Salaspili.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!