Foto: Publicitātes foto
Atzīmējot Jelgavas Smilšu skulptūru parka atvēršanu, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) aicina piedalīties pārgājienā "Jelgava caur laika kaleidoskopu". Pārgājiens norisināsies 20. jūnijā divos pulksteņlaikos – pulksten 11 un 14.

Ikviens pastaigu un kultūras cienītājs aicināts piedalīties pārgājienā, kura laikā būs iespēja iepazīt Jelgavas pilsētas māksliniecisko un vēsturisko šķautni, uzzināt par Jelgavas kultūrvēsturisko mantojumu, ielūkoties senās Mītavas kartēs un fotogrāfijās, kā arī apskatīt skulptūras, kuras pilsētvidē savu vietu atradušas, norisinoties dažādiem mākslas simpozijiem.

Jelgava – kādreizējā ziedošās Zemgales un Kurzemes hercogistes galvaspilsēta, galvenais tranzīta punkts satiksmei no Krievijas uz Vakareiropu līdz pat 19. gadsimta vidum, kad Jelgavā caurbraucot apmetās daudzi slaveni valdnieki, valstsvīri un ievērojami zinātnieki. Šodien Jelgava tiek dēvēta par Zemgales pērli un galvaspilsētu, par reģiona izglītības un kultūras centru. Pilsēta ir slavena ar ledus un smilšu skulptūru festivāliem, kas katru gadu priecē pilsētas iedzīvotājus un viesus. Pilsētvidē ir izvietotas arī cita veida skulptūras, veidotas no metāla, akmens, koka, šamota un citiem izturīgiem materiāliem, taču reti kurš zina, ka to ir vairāk nekā trīsdesmit. Vairāk par pilsētas vēsturi un skulptūrām, kuras to izkrāšņo, būs iespējams atklāt pārgājiena laikā 24. jūnijā. Pārgājiena garums ir aptuveni četrus kilometrus, un tas ilgs apmēram divas stundas.

Dalība pārgājienā ir bez maksas. Lai nodrošinātu Ministru kabineta noteikumu Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" prasības, dalībnieku skaits pārgājienā ir ierobežots, tāpēc JRTC aicina dalībniekus pieteikties iepriekš pa e-pastu tic@tornis.jelgava.lv vai tālruni 63005447, norādot dalībnieka vārdu, uzvārdu un telefona numuru. Dati tiks uzglabāti 30 dienas pēc aktivitātes noslēgšanās, nepieciešamības gadījumā tos sniedzot Slimību profilakses un kontroles centram epidemioloģiskās izmeklēšanas veikšanai.

Piedaloties aktivitātē, JRTC aicina ievērot valstī pieņemtos distancēšanās noteikumus.

Ņem vērā, ka pasākuma laikā notiks foto uzņemšana un/vai filmēšana ar mērķi informēt sabiedrību par aktivitātes norisi, kā arī arhīva uzkrāšanas, dokumentēšanas, saglabāšanas vajadzībām un publicitātes materiālu veidošanai.

Jautājumu gadījumā par personas datu apstrādi aicinām vērsties pie Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas reģionālais tūrisma centrs" galvenās speciālistes administratīvajos jautājumos Laines Rozenbergas pa tālruni 63005452, vai rakstot e-pastā uz laine.rozenberga@tornis.jelgava.lv. Papildu informācija par datu apstrādi Jelgavas pilsētas pašvaldībā pieejama tīmekļa vietnē http://www.jelgava.lv/lv/pasvaldiba/par-pasvaldibu/personas-datu-aizsardziba/.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!