Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē – 23. un 24. jūlijā – notiks gājiens gar Baltkrievijas un Latvijas robežu Dagdas novadā, no Tīmaņiem līdz Asūnei, kas norisinās fonda "1836" ceļa "Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!" ietvaros.

Gājiens sāksies sestdienas rītā pie Tīmaņu muižas, pirmajā dienā dosies līdz Svarinciem, bet svētdien mēros atlikušo ceļu līdz Asūnei. Svētdienas, 24. jūlija, vakarā pulksten 18 Asūnes estrādē notiks fonda "1836" un fonda "Viegli" draugu koncerts.

Par godu Latvijas simtgadei fonds "1836" veido tūrisma maršrutu apkārt Latvijai, kas būs aptuveni 1836 kilometru garumā pa sauszemes robežu. Tūrisma ceļš "Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!" plānots kā dāvana Latvijai un tās iedzīvotājiem valsts jubilejā. Viss maršruts tiks sadalīts simts 18,36 kilometru garos posmos, ko veikt, braucot ar automašīnu, divriteni vai staigājot.

Gājiens no Tīmaņiem līdz Asūnei būs jau astotais posms šajā ceļā, kopš maija vidus projekta autori ar draugiem paspējuši viesoties Kurzemes un Vidzemes jūrmalā un Latgalē, mērojot jau pirmos 260 kilometrus un ierokot pirmās ceļa norādes, ko veidojuši mākslinieki Velga Vītola un Gaitis Burvis, Kolkas ragā, Kārsavā un Salacgrīvā. Latgalē gājiena dalībnieki viesojušies Zilupē, Rekovā, Baltinavā, Kārsavā un Viļakā.

Katrs dalībnieks, kurš piedalās šajos gājienos, iegādājas īpašu pasi, kurā krāj zīmogus par noietajiem ceļa posmiem. Nedēļas nogaļu pārgājienos iespējams iegūt katra novada īpašo zīmogu. Gājējiem, kuri piedalīsies Dagdas novada posmā, jāņem līdzi arī elektroniskā identifikācijas karte (ID) vai pase, jo šis ceļš ved gar Latvijas robežu.

23. – 24. jūlija programma:

Sestdien, 23. jūlijā, pulksten 10 – pulcēšanās pie Tīmaņu muižas;
Pulksten 10.30 organizatoru uzrunas;
Pulksten 11 došanās ceļā, plānots noiet aptuveni 18 kilometrus;
Nakšņošana Svarincu Tautas namā (līdzi jāņem matracīši un guļammaisi).

Svētdien, 24. jūlijā – brokastis, došanās ceļā uz Asūni – aptuveni 17 kilometri;
Pa ceļam atpūta pie Kaitras ezera, ekskursija Asūnē;
Pulksten 18 koncerts Asūnes estrādē;
Pulksten 20 došanās mājup.

Organizatori nodrošina transportu smagākajām mantām, kas nepieciešamas nakšņošanai.
Lai apstiprinātu savu dalību pārgājienā, lūgums aizpildīt anketu.

Par motomaršrutu gar Vidzemes jūrmalu un robežu ar Igauniju, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!