Novembrī purvu bridēji aicina ļauties rudens pēdējai elpai un doties pārgājienos ar purva kurpēm trīs aizraujošos Latvijas purvos. Pārgājienos būs iespējams izstaigāt augsto purvu dziļo akaču labirintus un uzklausīt purva stāstus zinošu gidu pavadībā, pastāstīja pārgājienu organizatori no Purvubrideji.lv.

Pirmais novembra pārgājiens specializētajās purva kurpēs paredzēts pavisam netālu no Rīgas – 14. novembrī Cenas tīrelī, kas ir viens no ainaviskākajiem sūnu purviem Latvijā, un tajā sastopamas aptuveni 50 aizsargājamas un unikālas augu un dzīvnieku sugas. Purvs sācis veidoties pirms aptuveni 6000 gadu, atkāpjoties senajai Litorīnas jūrai.

Savukārt 21. novembrī būs unikāla iespēja izmēģināt purva kurpes Tīrajā purvā – Madonas apslēptajā dārgumā, kas atrodas vairāku pauguru iekļautā ieplakā tikai piecus kilometrus no Madonas. “Purvā ļausimies ne tikai rudenīgai pastaigai, bet mērīsim purva dziļumu, urbsim, noteiksim, no kā purvs sastāv un kādus vēstures un klimata izmaiņu noslēpumus tas glabā,” stāsta organizatori.

Noslēdzošais rudens pārgājiens norisināsies 28. novembrī Laugas purvā pie Bīriņiem, kur purva ezeriņos slēpjas neskaitāmas purva salas.

Pārgājienu norise un ilgums:

14. novembris pulksten 12 – Cenas tīrelis, ilgums aptuveni četras stundas;
21. novembris pulksten 11 – Tīrais purvs, ilgums aptuveni 2–3 stundas;
28. novembris pulksten 11- Laugas purvs, ilgums aptuveni 3–4 stundas.

Dalības maksa:12 eiro, skolēniem/studentiem 10 eiro un 6 eiro Tīrajā purvā.

Purva kurpju skaits ierobežots, tāpēc iepriekš jāpiesakās pa tālruni 20383902 vai 29775177 vai e-pastu: info@purvubrideji.lv

Pārgājiena dalībniekiem nepieciešami ērti gumijas zābaki vai pārgājienu apavi, kas nelaiž cauri mitrumu. Noderēs arī pašu sarūpēta silta tēja, sviestmaizes un kāds našķis. Pārgājienā var piedalīties bērni no aptuveni septiņu gadu vecuma (tikai vecāku uzraudzībā).

Vairāk informācijas: www.purvubrideji.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!