Gulbenes-Alūksnes bānītis nu jau tradicionāli 31. martā kļūs par Lieldienu vilcienu, kas lielus un mazus vedīs uz Papardes staciju svinēt svētkus kopā ar bānīša olimpiskajiem zaķiem.

Pavisam nesen Korejā aizvadītas olimpiskās spēles. To atceroties, arī Gulbenes pusē ikvienam būšot iespēja pierādīt savu olimpisko garu gan individuālajās, gan komandu (ģimeņu) aktivitātēs.

Bānīša Lieldienu olimpiskajās spēlēs olimpiskie zaķi pārbaudīs viesu spēku, ašumu, precizitāti un citas prasmes. Spēlēs darbosies arī darbnīcas: dāsnais zaķis mācīs cept, radošais zaķis mācīs radīt, mākslinieciskais zaķis mācīs krāsot, un paēdušais zaķis cienās visus viesus ar gardumiem, informē Gulbenes tūrisma informācijas centrā.

Svētku vilciens ar visiem, kas vēlas svinēt, no Gulbenes stacijas uz Papardi dosies pulksten 13 un atgriezīsies pulksten 16.45. Jāatceras, ka vietu skaits vilcienā ir ierobežots, tādēļ līdzdalību pasākumā interesenti tiek aicināti pieteikt iepriekš pa tālruni 20228884. Biļetes cena braucienam ar bānīti un svētku aktivitātēm bērniem līdz 7 gadu vecumam – bez maksas, bērniem no 7 līdz 12 gadu vecumam – 7 eiro un pārējiem – 10 eiro. Organizatori informē un brīdina, ka pasākums tiks fotografēts.

Jāņem vērā, ka Papardes stacijā sniega vēl ir ļoti daudz, tādēļ, dodoties uz pasākumu, visi aicināti padomāt par atbilstošu apģērbu un apaviem.

Gulbenes-Alūksnes bānītis ir vienīgais regulāri kursējošais šaursliežu vilciens ne tikai Latvijā, bet arī Baltijas valstīs, un šogad tas svinēs jau 115.dzimšanas dienu. Par visiem plānotajiem šīgada svētku pasākumiem un aktivitātēm, ko piedāvās Gulbenes-Alūksnes bānītis, var plašāk uzzināt, ielūkojoties mājaslapā www.banitis.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!