Foto: Shutterstock
Sestdien, 9.novembrī, pulksten 10 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina piedalīties gides Inas Jurģes cikla "Tavas saknes tavā zemē" pārgājienā un doties skaistā rudens pastaigā, viesojoties alus darītavā "Hopalaa" un kaziņu saimniecībā "Līcīši".

Vienas dienas pārgājiens gides Inas Jurģes vadībā vedīs maršrutā Valgundes pagasts-Cenu pagasts-Ozolnieki. Pirmais pārgājiena pieturas punkts būs Vītoliņos, apciemojot alus darītavu "Hopalaa", kas iepriekš bija pazīstama ar nosaukumu "Kalēja alus". Šobrīd alus darītava piedāvā visdažādāko krāsu un garšu alus – no augļainām un skābām līdz šokolādes piesātinātām vai ogu krāsotām. Pārgājiena dalībniekiem būs iespēja gan uzzināt vairāk par pašu alus ražošanas procesu, gan nodegustēt plašo un galvu reibinošo produkcijas klāstu.

Tālāk cauri skaistiem sūnu mežiem un gar Misas upi pārgājiens vedīs uz kaziņu saimniecību "Līcīši", kas ir viena no lielākajām kazu audzēšanas un piena produktu ražošanas fermām Latvijā. Saimnieki atklās, kā norit kazas piena pārstrādes process, būs iespēja apskatīt vairāk nekā 200 mazas un lielas kaziņas, kā arī nogaršot kazas piena produktus. Pārgājiens noslēgsies pie Ozolnieku tautas nama.

Pārgājiena maršruts plānots 18 kilometrus garš un ilgs apmēram septiņas stundas, dalībniekiem nepieciešams laikapstākļiem piemērots apģērbs, kā arī līdzi jāņem uzkodas un dzeramais ūdens.

Pulcēšanās pārgājienam pulksten 9.50 pie Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1, tālāk pārgājiena dalībnieki ar satiksmes autobusu dosies uz Vītoliņiem. Atpakaļceļš uz Jelgavu būs ap pulksten 17 ar satiksmes autobusu no pieturas pie Ozolnieku tautas nama.

Pārgājienam iepriekš obligāti jāpiesakās, zvanot pa tālruņiem 29916889, 63005447 vai rakstot uz e-pastu inajurge@inbox.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!