Foto: Privātais arhīvs
25. septembrī pulksten 18.30 Valmieras tūrisma informācijas centrs aicina uz rudens sezonas pirmo ceļotāju stāstu vakaru par izaicinošu pārgājienu Igaunijā. Pieredzes stāstos dalīsies ceļojumu grupu vadītāja Agnese Kalniņa.

Agnese ir apņēmusies katru gadu ar kājām šķērsot kādu valsti, ceļu mērojot lielākoties vienatnē. 370 kilometrus garais pārgājiens no Igaunijas ziemeļiem pie Somu līča līdz Ainažu molam pie Igaunijas - Latvijas robežas bija Agneses pirmais gājiens projektā "No viena gala līdz otram".

2017. gada agrā pavasarī, kad lāči mostas no ziemas miega un zemi vēl klāj ledus un sniegs, ar mugursomu plecos, nobijusies, bet apņēmības pilna Agnese devās tālajā pārgājienā.
Teiciena "Pirms griez, septiņreiz nomēri!" dziļo jēgu Agnese tagad zina ļoti labi, jo pārgājiena laikā nācās saskarties ar dažādiem pārbaudījumiem.

Kādas sajūtas ir nakšņot teltī un meža namiņā martā, lai pēc tam ietu garu ceļu, kad laika apstākļi ne vienmēr ir patīkami? Kādas domas pārņem ceļotāju, izlienot no telts un sniegā ieraugot lāča pēdas? Kā tikt galā ar savām bailēm un spēt izbaudīt, cik skaista ir Igaunijas daba pavasarī, un kādas sajūtas pārņēma Agnesi, tuvojoties sava mērķa izpildei? Par to visu varēs dzirdēt ceļotāju stāstu vakarā.

Ceļotāju stāstu vakarā piedalīties var bez maksas. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, organizatori aicina interesentus pieteikties savlaicīgi, rakstot e-pastu uz tic@valmiera.lv, ierodoties Valmieras tūrisma informācijas centrā (Rīgas ielā 10) vai zvanot pa tālruni 26332213.

Nākamais stāstu vakars notiks 2019. gada 30. oktobrī, tad ceļotāju stāstu vakarā sērijas "No viena gala līdz otram" turpinājums – par Agneses Kalniņas pārgājienu Izraēlā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!