Foto: Publicitātes attēli
Pasākuma organizatori aicina ieviest jaunu tradīciju vasaras pilnbriedā – līksmot Sabiles Vīna svētkos. Šogad tie notiks no 24. līdz 28. jūlijam. Pilsētā "ar odziņu" patiesi varēs piesmelt dzīvesprieka kausu pilnu līdz malām un nesteidzīgi baudīt atrakcijās, koncertos un tirdziņos.

Droši var ņemt pāris dienas brīvas, jo svinības sāksies jau trešdien, 24. jūlijā, kad atklās mākslas izstādi pie Abavas tilta pļavā zem vītoliem. Astoņos vakarā Sabiles pilskalnā būs muzikālais pikniks, kas pāraugs lustīgā zaļumballē ar Tukuma pilsētas kultūras nama pūtēju orķestri "Tukums". Vakaru noslēgs laikmetīgās mākslas "Performance ielejā" tajā pašā pļaviņā zem vītoliem.

Ceturtdien bērni varēs izskraidīties rotaļu laukumā un pēcāk pievienoties vecākiem uz Rojas amatierteātra izrādes skatīšanos. Gatavojies dancošanai vairāku dienu garumā, jo arī šajā dienā būs zaļumballe, šoreiz gan kolhoznieku gaumē kopā ar Māri Blāzi no grupas "Jūrkant`".

Foto: Publicitātes attēli
Vai esi kādreiz piedalījies orientēšanās skrējienā pa vīna pagrabiem? Šāda iespēja būs piektdien, kad pēcpusdienā Sabiles sidra namā četros interesenti pulcēsies uz pasākumu "Dzer vīnu un baudi dzīvi!" Vakars būs varen jaudīgs – "Sabiles Sidra Ābolu rampas skatuve" bijušās rūpnīcas teritorijā uzstāsies grupas "Linga", "Rock'n'berries" un "Pelni".

Nedēļas nogale sāksies septiņos no rīta, kad pilsētu modinās DJ Ufo. Ilga gulēšana tiešām jāatliek citai dienai, jo vīna tirdziņš darbu sāks jau deviņos. Dažādus labumus varēs iegādāties amatnieku un mājražotāju tirdziņā Sabiles centra laukumā. Ar atspirdzinoša dzēriena glāzi rokās noskaties svētku atklāšanas gājienu un dodies uz sitaminstrumentu ansambļa "Talsi" koncertu. Neizpaliks radoši un atraktīvi pasākumi bērniem, izstādes un koncerti.

Foto: Publicitātes attēli
Minēsim vien dažus vilinošus notikumus – "Putotava" un ālēšanās pa "vīna putām", "Disko-Pļesko", džaiva dejas uz trotuāra un teatralizēts gājiens "Skurbums pāriet, dullums – nē!", tēma: "Vīns + kukū! = projekts". Vakara izskaņā brīvdabas estrādē "Birzīte" notiks pieaugušo popiela "Vīna dullums" un svētku balle kopā ar grupām "Klaidonis" un "Halo". Neizpaliks arī krāšņs uguns šovs Abavas upē.

Vēlamais ģērbšanās stils jeb "dress code" svētku apmeklētājiem – Sabiles ģerboņa krāsās (dzeltens, violets, zaļš). Plašāku informāciju par Sabilē gaidāmajiem svētkiem iespējams uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!