Foto: Publicitātes foto
21. septembrī ikviens interesents aicināts piedalīties pārgājienā-ekskursijā "Pa senajām Baldones kūrorta takām, un ne tikai…", lai uzzinātu vairāk dažādiem apskates vērtiem objektiem, informēja pasākuma organizatori.

Aptuveni 14 kilometrus garais maršruts sastāvēs no divām daļām, katra apmēram sešus, septiņus kilometrus gara. Ceļš sāksies Ceriņu parkā pie sēravota, kas ir Baldones kūrorta stāsta atslēgas vieta.

Tāpat ekskursijas laikā tiks skaidrota sanatorijas tiltiņa vēsturiskā nosaukuma iespējamā izcelsme un aplūkota bijušo vasarnīcu arhitektūra. "Tālāk Ķeguma prospekts, Dūņu purvs ar vēsturiskajām dūņu ieguves vietām, Jēzīšu kalna pakāje, I pasaules kara dzelzceļa fragments un Baldones lielākā vēsturiskā ēka – Mercendarbes muiža. Muižā – pusdienu pauze ar rudens zupu, kā arī muižas un muzeja ekspozīcijas apskate," informē organizatori.

Maršruta otrajā daļā ceļi vedīs gar Riekstukalna dienvidu pakāji uz Pladu purvu, kas ir vēsturiskā dūņu ieguves vieta. Pēc tam gar tā malu pa meža takām ekskursijas dalībnieki dosies uz Baldones pērli – Balto pili. No tās pa Pasta ielu gar Mīlestības kalniņu paredzēta atgriešanās Ceriņu parkā.

Kopējais ekskursijas laiks būs apmēram sešas stundas. Tiek vēstīts, ka maršruts ir viegls, taču atsevišķas vietas Pladu purvā var būt nedaudz izaicinošas, jo būs jāpārvar neliels ūdens šķērslis pa baļķi vai mazu laipiņu. Maršrutu var iet arī pa daļām – līdz Mercendarbes muižai vai no tās.

Organizatori lūdz līdzi ņemt dzeramo ūdeni, vilkt laikapstākļiem atbilstošu apģērbu un, ja nepieciešams, paņemt līdzi arī maiņas apģērbu. Kāju ērtībām – slēgtos apavus.

Pieteikties var, rakstot e-pastu uz turisms@baldone.lv vai zvanot pa tālruni 28692654. Pieteikšanās – līdz 18. septembrim. Vietu skaits ierobežots. Piesakoties interesenti tiek aicināti norādīt, kāds maršruts izvēlēts – septiņi vai 14 kilometri, kā arī par to, vai būs nepieciešams transports atpakaļceļam.

Pasākums ir bez maksas. To vadīs Baldones vēstures eksperte Zane Ulmane no Baldones tūrisma attīstības biedrības. Ekskursijas sākums pulksten 10 Ceriņu parkā Baldonē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!