Līgatnes takās 9. jūlijā jau piekto gadu pēc kārtas notiks komandu orientēšanās un izklaides spēle "Alu gājējs". Šajā gadā spēles dalībnieki vairāk uzzināšot par alu pagrabos turētajiem labumiem. Organizatori sola iespēju spēles dalībniekiem izzināt Līgatnes novada 333 alas un ar tām saistītos notikumus.

Komandas sacentīsies, pielietojot visas zināmās un pieejamās maņas, lai gūtu sev vislielāko labumu, paredz spēles noteikumi. Kontrolpunkti būšot ne tikai alās, klintīs un populāros tūrisma objektos, bet arī mazpazīstamās, nezināmās un pat aizmirstās Līgatnes un novada vietās. Šī gada pievienotais labums dalības maksai – 0,5 kilogrami Latvijas ogu vai augļu, ko katram dalībniekam jāiesniedz pie reģistrācijas, un kas sacensību laikā tikšot pārvērsti par Līgatnes alu gājeja atmiņu zapti.

Papildus ierastajam Lielajam un Mazajam alu gājējam šogad varēs piedalīties arī velo ceļotāju jaunizveidotā maršrutā "Velo alu gājējs".

Maršruti un noteikumi

"Lielais alu gājējs" (ap 65 km) paredzēts komandām (1–7 cilvēki) ar automašīnām, kontrolpunkti izvietoti visa novada teritorijā. Vērtēšana – pēc apmeklēto vietu un iegūto punktu skaita. Starts pulksten 11–13.

"Velo alu gājējs" (ap 25 km) paredzēts komandām (1–7 cilvēki) ar velosipēdiem, kontrolpunkti izvietoti pilsētas centrā un piecu kilometru rādiusā ap to. Vērtēšana – pēc apmeklēto vietu un iegūto punktu skaita. Starts pulksten 11–13.

"Mazais alu gājējs" (ap 4 km) paredzēts kājām gājēju komandām (1–7 cilvēki) pilsētas centra teritorijā. Vērtēšana – trasē pavadītais laiks. Sevišķi gaidītas ģimenes ar bērniem. Starts pulksten 12–14.

Reģistrācija un starts pie Līgatnes tūrisma informācijas centra Līgatnē, Spriņģu ielā 2, no pulksten 11 (atkarībā no izvēlētās distances), finišs līdz pulksten 16 , apbalvošana pulksten 17 pilsētas estrādē.

Ieteicamie līdzņemamie rekvizīti:

  • 0,5 kg Latvijas ogu vai augļu,
  • komandas nosaukums un noformējums,
  • fotoaparāts vai mobilais telefons ar iebūvētu fotokameru,
  • ērti apavi,
  • attiecīgi maršrutam – auto vai velosipēds,
  • labs garastāvoklis.

Pie pilsētas estrādes esošā ugunskura vieta tiks atvēlēta pašu dalībnieku kulinārajām izpausmēm. Visi dalībnieki varēs baudīt Līgatnes alu pagrabu labumu zupu.

Atlaide 30% paredzēta Līgatnieša kartes un ,,Līgatnes alu gājējs" kupona īpašniekiem. To var iegūt Līgatnes novada tūrisma objektos un Līgatnes, Cēsu, Amatas, Pārgaujas un Siguldas TIC.

Informācija un pieteikšanās, zvanot 64153169 vai 29189707, e-pasts: info@visitligatne.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!