Foto: Publicitātes attēli
13. janvārī pulksten 10 norisināsies pārgājiens "Septiņu kungu robežu meklējot". Pārgājiena laikā būs iespēja dzirdēt vēsturiskus stāstus un baudīt saimnieces Zeltītes Kavieres zāļu tējas un zupu.

Jaunais gads ir iesācies ar skaistu un sniegotu ziemu. Lai to izbaudītu, Kocēnu novadā norisināsies ziemas pārgājiens "Septiņu kungu robežu meklējot". Pārgājiens sāksies no Vaidavas pagasta "Silkalniem", tā ir saimnieces Zeltītes Kavieres lauku māja, kur sākumā būs iespēja sasildīties ar zāļu tēju, bet pēc pārgājiena galdā tiks celta zupa.

Pārgājiens no sākumpunkta vedīs caur dabas pieminekli Podzēnu lapegļu aleju, kas aizvedīs līdz Podzēnu muižai. Pa meža takām tiks sasniegts Teterkalna un Mucenieku purvs, kurā atrodas Septiņu kungu robežakmens. Tur senāk krustojās vairāku muižu mežu un purvu īpašumu robežas (Ķieģeļu, Podzēnu, Sprēstiņu, Daibes, Kūduma un citu), bet mūsdienās šeit meklējama Kocēnu un Pārgaujas novadu robeža. Gājiens vedīs pa purvu, kā arī Ziedenes upi un "Mirkša" ezeru. Kopumā pārgājiena laikā tiks veikti aptuveni 16 kilometri.

Pārgājienu vadīs Kocēnu novada projektu un tūrisma speciālists – gids Toms Treimanis. Organizatori aicina gatavoties piedzīvojumam, jo pārgājiens vedīs gan pa ceļiem, gan arī bezceļiem.

Pārgājienam var pieteikties šeit vai arī zvanot +371 28644530, vai rakstot toms.treimanis@kocenunovads.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!