No 28. novembra līdz 3. februārim Aizputes novada Tūrisma informācijas un mūžizglītības centrā, Atmodas ielā 16, būs apskatāma Ināras Liepas Leļļu mākslas muzeja mākslinieku autordarbu Ziemassvētku izstāde.

Profesionālā leļļu māksla Latvijā kļūst arvien pazīstamāka. Reizi gadā, septembrī, Ināras Liepas Leļļu mākslas muzejs Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā kopā ar Latvijas un ārvalstu māksliniekiem rīko Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivālu. Tas ir vērienīgs kultūras notikums, kur smelties idejas, iedvesmu un zināšanas.

Gadu garumā muzejs ir izveidojis mākslinieku dāvinātu darbu kolekciju, kas dod iespēju iepriecināt ar ceļojošu izstādi ārpus festivāla ne tikai rīdziniekus, bet arī leļļu mākslas cienītājus citās Latvijas pilsētās.

Sadarbība ar Aizputi iepriecina jau ceturto gadu un ne velti, jo tieši Aizputē ir izveidojusies unikāla padomju laika leļļu kolekcija, kas ir liels ieguvums, jo tiek saglabāta viena vēsturiska laika posma bērnības mantojums. Sadarbība ar Leļļu mākslas muzeju un tā rīkotajām izstādēm ir kā turpinājums, kas dod iespēju iepazīt, izzināt un izglītoties šajā mākslas nozarē.

Aizputē būs skatāmi Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Kipras, Japānas un ASV mākslinieku darinātie darbi. Latviju šajā izstādē pārstāvēs Arta Ozola – Jaunarāja, Iveta Vecenāne, Pēteris Sidars un Ināra Liepa.

Izstādē tiks izstādītas 15 skulptūrlelles, gobelēni, lielformāta drukas un grafikas darbi. Ieeja bez maksas!

Vairāk informācijas: www.visitaizpute.lv un www.dollart.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!