Foto: DELFI Aculiecinieks

27. augustā no pulksten 10 līdz 15 Dabas aizsardzības pārvalde aicina gan sēņu pazinējus, gan iesācējus vai vienkārši zinātkāros uz Sēņu dienu Rāznas nacionālajā parkā. Pasākums notiks Dagdas novada Andrupenes pagastā muzejā "Andrupenes lauku sēta".

Pasākuma dalībnieki varēšot doties sēņošanā kopā ar mikologu jeb sēņu speciālistu, apmeklēt sēņu izstādi muzejā "Andrupenes lauku sēta", uzklausīt mikologa stāstījumu par pazīstamām un neparastām sēnēm, uzdot sev interesējošus jautājumus vai dalīties ar sēņu ēdienu receptēm. Jaunākie dalībnieko varēs iesaistīties radošās aktivitātēs, veidojot un zīmējot sēnes, savukārt pieaugušie – pārbaudīt savas zināšanas, izspēlējot spēli "Atpazīsti sēnes".

Foto: Shutterstock

Visi ir laipni aicināti ņemt līdzi arī iepriekš salasītas sēnes, kuru nosaukumus vēlētos noskaidrot vai par kurām gribētu uzzināt ko vairāk.

Pasākuma programma:

• pulksten 10 līdz 12 sēņošana mikologa vadībā. Pulcēšanās pulksten 10 stāvlaukumā pie muzeja "Andrupenes lauku sēta".

• pulksten 13 līdz 15 sēņu izstāde muzejā, sarunas ar mikologiem

• pulksten 14 līdz 15 izglītojošas un radošas aktivitātes muzeja podnieka mājā.

Rāznas nacionālais parks ir viens no četriem nacionāliem parkiem Latvijā, kas izveidots, lai saglabātu Rāznas ezera un ar to saistīto sugu un biotopu daudzveidību, teritorijas kultūrvēsturiskās un ainaviskās vērtības, kā arī veicinātu teritoriju nenoplicinošu saimniecisko attīstību, dabas tūrismu un ekoloģisko izglītību. Vairāk par tā apskates objektiem lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!