Foto: Publicitātes attēli
Sestdien, 11.maijā, Latvijas valsts mežu (LVM) dabas parks Tērvetē aicina uz vasaras sezonas atklāšanas svētkiem – "Pasakas modināšana". LVM dabas parkā Tērvetē būs sastopami sirsnīgie un izdarīgie rūķu saimes pārstāvji un arī citi pasaku un stāstu varoņi, pastāstīja LVM dabas parka Tērvetē informācijas centra pārstāvji.

Rūķu sētā no pulksten 12 līdz 17 kopā ar rūķu saimi norisināsies aktīva darbošanās pašiem mazākajiem, bet pulksten 12 visi meža draugi aicināti ieklausīties rūķu dziesmu spēlē.

Savukārt tos, kas vēlēsies baudīt skaisto Zemgales ainavu, aicinās koka skatu tornis. Šajā tūrisma sezonā skatu torņa apmeklējums ir bezmaksas.

Pasaku mežā no pulksten 12 līdz 17 būs priecīgas satikšanās. Kādas? Tas jānoskaidro katram pašam – dodies priežu silā un izzini Pasaku meža noslēpumus.

Foto: Publicitātes attēli

Atrakciju laukuma estrādē pulksten 13 būs baudāms bērnu vokālo ansambļu muzikālais uzvedums "Vilkam tāda dvēselīt`". Bērnu vokālie ansambļi no visas Latvijas izdziedās stāstu par divām atšķirīgām pasaulēm – cilvēkiem un vilkiem. Koncerta muzikālo noformējumu radījuši komponisti Andris Sējāns un Reinis Sējāns. Ieeja pasākumā ar dabas parka Tērvetē ieejas biļetēm.

Savus spēkus varēs pārbaudīt arī Sprīdīša iedvesmotā piedzīvojumā, proti, Tērvetes gaisa takās, kas ir četrus līdz 10 metrus virs zemes starp Tērvetes dižajām priedēm. Pakalpojums pieejams saskaņā ar cenrādi. Tālrunis informācijai – 29944079.

Savukārt Tērvetes tauriņu mājā, līdzās bezmaksas stāvlaukumam, spārnotie lidoņi demonstrēs savus košos spārnus. Šīs sezonas pārsteigums – rāpuļu un abinieku ekspozīcija. Pakalpojums pieejams saskaņā ar cenrādi. Tālrunis informācijai – 26622444.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!