Foto: Publicitātes foto
Liepājas pilsētas, Nīcas un Rucavas novadu pludmalēs un piekrastes zonās 12. maijā ikvienam ir iespēja doties aizraujošā pārgājienā "Coastline Trek", kas pirmo reizi norisināsies Latvijā. Interesenti var pieteikties dažādu garumu distancēm, sākot no 10 līdz 100 kilometriem.

Potenciālajiem pārgājiena dalībniekiem ir iespēja izvēlēties vienu no pieciem piedāvātajiem maršrutiem - 10, 25, 50, 75 vai 100 kilometru gariem. To laikā darbosies palīdzības un atpūtas punkti, kuros varēs atgūt spēkus, ieturēt maltītes, uzpildīt ūdens rezerves. Ja kāds nespēs turpināt pārgājienu, pasākuma organizatori viņus nogādās līdz finiša punktam. Tāpat četrkājaino draugu īpašnieki tiek aicināti ņemt līdzi savus mīluļus.

Pasākuma laikā dažādas aktivitātes tiks piedāvātas arī pārgājiena dalībnieku atbalstītājiem, kas paši nepiedalīsies, bet gaidīs atgriežamies dalībniekus starta-finiša zonā. Pārgājiena maršruti vīsies cauri arī Liepājas kaimiņu – Nīcas un Rucavas novadiem, tādējādi sniedzot dalībniekiem iespēju iepazīties ne vien ar Liepājas, bet arī Nīcas un Rucavas tūrisma piedāvājumiem.

Foto: Publicitātes foto

Piekrastes pārgājienam šobrīd jau pieteikušies vairāki tūkstoši dalībnieku no Latvijas, kaimiņvalsts Lietuvas un citām valstīm.

"Pārgājieni ir ļoti labs veids, kā stiprināt komandu. Interesanti arī tas, ka cilvēki, izjutuši pārgājienu izaicinājumu garšu, arvien biežāk dodas uz citām valstīm, lai ceļotu kājām, tādējādi apvienojot tūrismu ar aktīvu brīvā laika pavadīšanu," apgalvo pasākuma rīkotāji organizācija "TrenkTuras".

Sestdien kā pirmajiem pulksten 7 starts tiks dots 50, 75 un 100 kilometru distanču dalībniekiem. 25 kilometru distanču dalībniekiem – pulksten 9 un visvēlāk startēs 10 kilometru distanču gājēji – pulksten 11.

Foto: Publicitātes foto

Pulksten 9 norisināsies pasākuma oficiālā atklāšana. Visa informācija par pasākumu, dalības maksu un pieteikšanos atrodama šeit.

Uz pasākuma norises laiku tiks veiktas satiksmes kustības maiņas un ierobežojumi Jūrmalas parka teritorijā ap Kūrmājas prospektu un Zvejnieku aleju.

No 11. maija pulksten 20 līdz 12. maija pulksten 20 Liepājā transporta satiksmes un dalībnieku drošības dēļ tiks organizēta vienvirziena satiksme šādos ielu posmos:

  • Kūrmājas prospekts no Ūliha ielas līdz Zvejnieku alejai,
  • Zvejnieku aleja no Kūrmājas prospekta līdz Roņu ielai.

Tāpat ikviens dalībnieks tiek aicināts ģērbties atbilstoši laika apstākļiem, domāt par iedeguma aizsargkrēmiem, ērtiem apaviem, kas piemēroti pastaigai pludmales smiltīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!