Foto: Publicitātes foto

Kokneses Tūrisma centrs aicina visus aktīvās atpūtas cienītājus 10. septembrī piedalīties velobraucienā – izzinošā ekskursijā “Daugavas ieleja no Kokneses līdz Pļaviņām”.


Maršruts: Kokneses pilsdrupas – Likteņdārzs – Urgas – Rīteri – Klintaine – Stukmaņi – Pļaviņas – Kriškalni – Mežrijas – Draudavas – Paugas - Kokneses pilsdrupas

Šis būšot nesteidzīgs atpūtas un izklaides brauciens ģimenēm un visiem tiem, kam patīk braukt ar velosipēdiem un baudīt dabas burvību, pastāstīja tūrisma informācijas centrā.

Reģistrēšanās braucienam 10. septembrī paredzēta no pulksten 9.30 līdz 10 Kokneses pilsdrupās.
Eiropas kultūras mantojuma dienas ietvaros Kokneses pilsdrupās šajā laikā atklās foto izstādi "Atmiņu Daugava", tālāk dodoties velobraucienā iepazīt zudušās Daugavas ielejas posmus, ieklausoties stāstos un teikās.

Foto: Publicitātes foto

Velobraucējus pavadīs Kokneses tūrisma centra komanda un velo entuziasts Artis Zvejnieks.

Plānotais ekskursijas maršruta garums ir apmēram 55 kilometri. Maršruts vedīs pa asfaltētiem un grants ceļiem. Jāpiemin, ka vietām brauciens paredzēts pa aizsargdambi, mazākām meža takām, tuneļiem un pār nelielu ūdens šķērsli, kur noderēs savstarpēja palīdzība. Izzinošajā ekskursijā ietvertas vairākas atpūtas pieturvietas ar stāstiem un leģendām, filmu par "Atmiņu Daugavu", tādēļ brauciena dalībnieki aicināti ņemt līdzi dzeramo ūdeni un uzkodas spēku atjaunošanai, kā arī parūpēties par laika apstākļiem atbilstošu apģērbu, īpašu uzmanību pievēršot apaviem un iespējai, ka varētu būt arī nokrišņi. Velobrauciena noslēgums notiks Kokneses pilsdrupās ar siltām vakariņām un stāstiem par Daugavas ieleju.

Interesenti aicināti pieteikties iepriekš, rakstot e-pastu uz turisms@koknese.lv, ierodoties Kokneses Tūrisma informācijas centrā vai zvanot pa tālruņiem 65161296 un 29431563. Veloekskursijas cena 5 eiro vienai personai, apmaksu veicot Kokneses pilsdrupu kasē velobrauciena dienā – 10. septembrī no pulksten 9 līdz 10.

Ja kādam nav sava velosipēda, tad iespējams to noīrēt "A.A.Mežmalas" (Pļaviņu novadā), iesaka tūrisma informācijas centrā. Vairāk informācija par velosipēdiem 29269232.

Par velosipēdu nomu Koknesē var interesēties arī pie "Raibbalts" komandas. Vairāk informācijas par velosipēdiem 29766242.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!