Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Ņemot vērā pieaugošo Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" pakalpojumu popularitāti Lietuvā, aviokompānija par godu Lietuvai radījusi īpašu krāsojumu "Airbus A220-300" lidmašīnai. Tagad lidmašīnu ar reģistrācijas numuru "YL-CSK" rotā Lietuvas karoga krāsas, kā arī tā nodēvēta galvaspilsētas Viļņas vārdā.

Lai radītu šo mākslas darbu, 15 profesionāli krāsotāji strādāja 1000 stundas. Kopumā krāsošanā tika izmantoti 250 litri grunts, krāsas un lakas, krāsotā slāņa biezumam veidojot 120 mikronu jeb 0,12 milimetrus. Krāsošanas darbi tika uzticēti "Magnetic MRO" komandai.

Lidsabiedrība 2019. gada pirmajos sešos mēnešos uz un no Lietuvas pārvadājusi vairāk nekā 240 000 pasažieru. Salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn lidsabiedrība pārvadājusi par 20 procentiem vairāk pasažieru Lietuvā uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos.

Foto: Publicitātes attēli

""airBaltic" komanda ir priecīga Lietuvas pasažieriem prezentēt šo jauno, īpašo lidmašīnas krāsojumu. Tagad visu trīs Baltijas valstu karogu krāsas lepni plīvos virs mūsu galvām augstu gaisā," norāda "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Sākot no šī gada ziemas sezonas, aviokompānija Viļņā arī bāzēs vienu no savām jaunajām "Airbus A220-300" lidmašīnām, lai apkalpotu aizvien pieaugošo galamērķu skaitu, kas tiek piedāvātas Lietuvas pasažieriem.

Foto: Publicitātes attēli

Lidsabiedrība nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas, piedāvājot ērtus savienojumus no Rīgas uz plašo galamērķu klāstu lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos.

"Tūrisma Gids" atgādina, ka šajā vasarā viena no "airBaltic" lidmašīnām tika nokrāsota Igaunijas karoga krāsās un tai tika dots Tallinas vārds. Savukārt Latvijas simtgades svētkos lidsabiedrība īpašās svinībās simboliski pasniedza savu dāvanu Latvijai un tās iedzīvotājiem, proti, lidmašīnu valsts karoga krāsās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!