Foto: LETA

Latvijas aviokompānija "airBaltic" piektdien uz lidostu "Rīga" atvedusi 9 miljono tranzīta pasažieri kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. Teātra direktors un muzikoloģijas profesors Georgs Malviuss lidojis maršrutā no Helsinkiem uz Rīgu, lai pēc tam dotos uz Tallinu, portālu "Delfi" informēja lidsabiedrībā.

"Rīga ir pasažieriem visērtākais tranzītmezgls Baltijas reģionā, piedāvājot lidojumu savienojumus ar Skandināviju, Krieviju un NVS, kā arī Eiropu un Tuvajiem Austrumiem. Esam gandarīti, ka "airBaltic" kopā ar tās partneriem piedāvā ērtu un ātru pārsēšanos Rīgas lidostā ar minimālo laiku - 25 minūtēm starp starptautiskajiem lidojumiem, tai skaitā ceļošanu tranzītā starp Šengenas un ne Šengenas zonas valstīm," sacījis "airBaltic" operatīvās vadības direktors Martins Sedlackis.

"Turklāt, īsais 15 minūšu brauciens no Rīgas lidostas uz pilsētas centru sniedz iespēju to iepazīt starp lidojumiem - tā ir lieliska iespēja, ko labprāt pirms došanās uz saviem galamērķiem izmanto daudzi mūsu pasažieri," turpina Sedlackis.

Pagājušajā nedēļā "airBaltic" pārgāja uz ziemas sezonas lidojumu sarakstu, piedāvājot jaunus maršrutus uz Abu Dabī (AAE) un Larnaku (Kipra) un labākus lidojumu savienojumus savā maršrutu tīklā Eiropā, Tuvajos Austrumos un Krievijā/NVS.

"airBaltic" palielinājis arī lidojumu skaitu no Rīgas uz Kijevu līdz 3 reizēm dienā, lai uzlabotu ceļošanas iespējas uz Rietumeiropu, Skandināviju un Baltijas reģionu. Turklāt aviokompānija ir arī paplašinājusi sadarbības lidojumu līgumu ar "Transaero Airlines", nodrošinot 6 lidojumus nedēļā no Rīgas uz Maskavas lidostu "Vnukovo".

Kopumā "airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!