Kotedža, kas redzama amerikāņu kulta filmā "Hokuss Pokuss" ("Hocus Pocus"), pirms oktobrī, neilgi pirms Helovīna svētkiem, pieejama izīrēšanai "Airbnb" diviem viesiem. Nelielā, spocīgā māja, kas apzināti veidota, lai izskatītos 300 gadus veca, atrodas Salemā, Denversas mežos Masačūsetā – vietā, kur 1692. gadā notika Salemas raganu tiesas process un uzņemtas vairākas režisora Kenija Ortegas filmas "Hokuss Pokuss" ainas.

Trīsstāvu mājas ārpuse veidota tā, lai līdzinātos tai, ko apdzīvo 1993. gada filmas galvenās varones – Sandersonu māsas. Interjers bagātināts ar filmai un Helovīnu laikam raksturīgiem elementiem – čīkstošām koka grīdām, pāri tumšām koka mēbelēm savītiem zirnekļtīkliem, virs sausā ledus liesmām iekārtu katlu, dziru pudelēm un iespaidīgi lauku stila svečturiem, kā arī burvestību grāmatu, kas filmā pavadīja māsas Sandersones nedarbos.

Taču tas vēl nav viss – lai pieredze būtu pilnvērtīgāka, viesiem būs iespēja doties ekskursijā pa Salemu un īpašā seansā noskatīties filmas trupinājumu "Hokuss Pokuss 2", pirms tā iznākšanas kanālā "Disney+". "Airbnb" citē Keitiju Nadžimiju, kas filmā atveido Mēriju Sandersoni: "Kas gan ir labāks veids kā nosvinēt šo sezonu, kā uzņemot viesus māsu vēsturiskajā spoku mājā uz nakti, kuru atcerēties gadiem ilgi?"

Tie, kas vēlas palikt naktsmītnē šā gada 20. oktobrī, var veikt rezervācijas pieprasījumu, izmantojot "Airbnb" vietni 12. oktobrī. Īpašums pieejams uz vienu nakti par 31,79 eiro (31 dolārs). Platforma sola ziedot līdzekļus vietējai labdarības organizācijai "Lielseilemas zēnu un meiteņu klubam", lai atbalstītu pilsētas jauniešus.

Šī nav pirmā reize, kad "Airbnb" piedāvā izmantot iespēju palikt neparastos vai filmās redzētos īpašumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!