Foto: Shutterstock
"Airbnb" par godu slavenajam romānam "Operas spoks" aicina divas personas pavadīt nakti Parīzes vēsturiskajā Garnjē pilī. Tā savulaik kļuva par iedvesmu iemīļotajam romānam pēc kura motīviem tika izveidots arī mūzikls, kas tika izrādīts 15 valstīs un tagad atgriežas uz Brodvejas skatuves, informē "CNN Travel".

"Airbnb" sadarbībā ar "Opera National de Paris" piedāvā pavadīt nakti vienā no ekskluzīvākajām operas "Palais Garnier" telpām, kas pārveidota par guļamistabu. Ar sarkanu samtu un zelta detaļām dekorēto telpu savulaik rezervēja tikai augstākajām amatpersonām.

Viesi varēs izstaigāt operas gaiteņus un zāles, tostarp apmeklēt īstu pazemes ezeru, kas slavenajā romānā attēlots kā Fantoma mājvieta," teikts "Airbnb" paziņojumā.

Papildus tiek piedāvāta arī kulturāli izklaidējoša programma. Privāta baleta izrāde un ekskluzīvs koncerts, kā arī šampanietis un uzkodas. Savukārt vakariņas tiks pasniegtas vēsturiskā mēģinājumu zālē "Foyer de la Danse".

Foto: Shutterstock

Romāna "Operas spoks" sižets raisās tieši Garnjē pilī. Romāna autoru Gastonu Lerū iedvesmoja 19. gadsimta beigu un 20. gadsimta notikumi, kā arī slavenais operas nams Parīzē, ko savulaik pasūtīja Francijas imperators Napoleons III. Pirmo reizi romāns tika publicēts laikrakstā "Le Gaulois" pašā 20. gadsimta sākumā. Romāns tika publicēts pa daļām, bet gala variants iedvesmoja Endrjū Loidu Vēberu, kurš radīja mūziklu "Operas spoks".

1. martā, sākot no pulksten 12, "Airbnb" pieņems vienu tiešsaistes rezervāciju. Nakšņošana Garnjē pilī paredzēta 2023. gada 16. jūlijā un maksās tikai 37 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!