Foto: Shutterstock

"Airbnb" paziņoja, ka ieviesīs caurskatāmāku cenu politiku Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) un citur pasaulē. Tiks ieviesta papildus funkcija, kas atspoguļos kopējās īres izmaksas, iekļaujot arī drošības maksu un citus pakalpojumus.

Sākot ar decembri, "Airbnb" mājaslapā tiks uzrādīta kopējā īres maksa par apartamentiem ASV, kas īrniekiem dos iespēju apskatīt rēķina galējās izmaksas, to 8. novembrī uzņēmuma pārstāvis apstiprināja medijam "Travel And Leisure".

Tāpat uzņēmums paziņoja, ka mājaslapā primāri būs apskatāmi piedāvājumi, kur norādīta beigu cena, nevis bāzes. Algoritms saraksta augšgalā liks piedāvājumus, kuros norādīta kopējā īres cena. Savukārt kopējā īres summā būs iekļauts: drošības iemaksa, uzkopšanas cena un pati īre. Jāņem gan vērā, ka summa tiks norādīta pirms nodokļu nomaksas.

Šobrīd ceļotāji, skatoties piedāvājumus ASV teritorijā, pilno īres cenu redzēt nevar. Taču ņemot vērā, ka Eiropā, Austrālijā un Kanādā jau kopš 2019. gada tiek norādīta īres pilnā cena, tika lemts par tādu pašu sistēmu arī ASV.

Turklāt "Airbnb" sniegs norādījumus saimniekiem par to, kādas cenas tiek uzskatītas par saprātīgām. Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kā sociālajos medijos parādījās joki par to, ka "Airbnb" cenas pārsniedz pat luksusa viesnīcu numuriņu izmaksas.

Arī viesiem būs jākļūst saprotošākiem un jāizturas ar cieņu pret īres apartamentiem. "Viesiem, atstājot "Airbnb" īrētos apartamentus nevajadzētu veikt nepamatotus darbus, piemēram, mainīt gultas veļu vai ar putekļusūcēju kārtot istabas," teikts uzņēmuma mājaslapā. "Taču uzskatām, ka ir tikai loģiski lūgt visiem izslēgt gaismu, izmest ēdienu miskastē un aizslēgt durvis – tāpat kā viņi to dara, izejot no savām mājām," uzsver uzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!