Foto: Publicitātes foto
Iedvesmojoties no pagājušā gadā veidotās filmas "Pazust Latgalē", uzņēmīgu jauniešu kompānija nolēmusi rīkot neaizmirstamu piedzīvojumu braucienu, kura laikā uz četrām dienām pazust no pilsētas drūzmas, ļauties dabas aicinājumam, baudīt kultūru, vēsturi, aktīvu atpūtu un piedzīvojumus Latgalē.

Četru dienu pārbrauciena laikā ikvienam dalībniekam tiks sniegta iespēja labi pavadīt laiku un atklāt Latvijas dabas un kultūras bagātību. Brauciena posmi būs tematiski sadalīti – aktivitāšu, sporta, kultūras un vides dienās. Pasākuma mērķis ir pievērst uzmanību aktīvam dzīvesveidam, kā arī dabas un kultūras nozīmei Latvijā, portālam "TūrismaGids" stāsta piedzīvojuma rīkotāji.

Katras dienas maršruts būs veidots atbilstoši tematikai, piemēram, Sporta diena būs veltīta aktīvai atpūtai un fiziskām aktivitātēm. To plānots sākt ar rīta rosmi, bet dienas laikā, nokļūstot Latvijas siltākajā vietā – Ēģiptē, komandas sacentīsies dažāda tipa sportiskajās aktivitātēs. Turpretī Vides dienā paredzētas pieturvietas objektos pa ceļam uz Rīgu – muižās, takās, parkos, pilīs. Visa brauciena laikā būs padomāts arī par draudzīgu atmosfēru, rīkojot dažādas saliedējošas aktivitātēs.

Brauciena koordinators Ritvars Podziņš stāsta, ka ideja radusies, iedvesmojoties no filmas "Pazust Latgalē", kurā puiši popularizē aktīvu dzīvesveidu un pierāda, ka nemaz nav jādodas prom no Latvijas, lai labi pavadītu laiku un nodarbotos ar sev tuviem vaļaspriekiem. Podziņš uzsver, ka patiesībā mūsu pašu Latvijas daba piedāvā vēl neatklātus pārsteigumus.

Foto: Publicitātes foto

Ceļojums četru dienu garumā solās būt ļoti aktīvs un izglītojošs. Brauciena laikā dalībniekiem būs iespēja viesoties vietās, kur satiekas pagātne, tagadne un nākotne – apmeklēt Latvijas iedzīvotāju dāvinājumu Latvijai – Likteņdārzu, peldēties visdzidrākajā un vislielākajā Latvijas ezerā, pabūt vistālākajā Latvijas austrumu punktā, apmeklēt vissvētāko Latvijas vietu – Aglonu, iepriecinot novada svētku apmeklētājus, kā arī visus Latvijas iedzīvotājus vistālākajos Latvijas nostūros.
Protams, brauciena laikā neiztikt arī bez kopīgām sportiskām un radošām aktivitātēm mūsu zemes siltākajās vietās - Maltā un Ēģiptē. 

Atzīmējot Raiņa un Aspazijas gadu, brauciena dalībniekiem būs iespēja arī nakšņot Raiņa bērnības mājās Berķenelē, kā arī Baltinavā apmeklēt visvecāko festivālu Latvijā "Osvalds", kas šogad svin savu 20 gadu jubileju. Lai braucienu padarītu krāšņāku, tiks izmantotas vienotā stilizācijā veidotas automašīnas, stāsta Podziņš.

Plašāka informācija par piedzīvojumu pieejama brauciena Facebook lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!