Foto: Shutterstock

Brīdī, kad sociālajos tīklos parādās kāda jauna ideja, kas kļūst populāra, tā pārvēršas par sava veida trakumu. Pirms kāda laika tā notika ar pašiņbildēm, kas vēl joprojām visiem, kas vēlas, rāda gan skatus no vannasistabām, gan eksotiskiem ceļojumiem. Bieži vien bez nekādas pievienotas vērtības vai unikalitātes. Tagad tīklos parādījusies jauna tendence - "Durtreti" (#doortraits) jeb durvju portreti. Ar šo mirkļbirku tiek publicētas visdažādākās un krāšņākās durvis no visas pasaules.

Tā vietā, lai publicētu savu perfekto, narcistisko pašbildi, ceļotāji un ceļojumu blogeri izvēlējušies jaunu vienojošu elementu – viņi savos kontos publicē klejojumos un braucienos atrastu durvju attēlus. Šādi arī citi var ielūkoties neparastākajās un unikālākajās vietās, ko citi atraduši visās pasaules malās.

"Visā pasaulē "Instagram" konti gluži vai spridzina ar brīnišķīgu durvju attēliem no savas pilsētas vai apskatītās valsts, kolekcionējot durtretus no Londonas, Indijas, Mumbajas, Irānas, Dublinas un daudzām citām valstīm," par jauno tendenci raksta "Daily Mail".

Ziemassvētku laikā, protams, daudz publicētas arī izrotātas durvis no visām pasaules malām.

#pittsburgh #housesofpgh #holidayhouse #lawrenceville #housesofpittsburgh #pghbox #neighborhood #rustbelt #streetphoto #doors #doorsofinstagram #townhouse #gargoyle #architecturelovers #doorsofinstagram #houseportrait #doortraits

Kādam šāda tendence var šķist muļķīgi, bet konti, kuros publicētas durvju fotogrāfiju kolekcijas kļūst arvien populārāki un iegūst arvien jaunus sekotājus. Durtretu publicētāja Loreta Valdrona ar kontu @lovelaurelx uzskata, ka šo popularitāti un sekotāju interesi rada nojausma par to, kas ir aiz durvīm, noslēpums, ko tās glabā. "Satriecošs, slepens pagalmiņš, māja ar vēstures elpu vai noslēpumaina oāze paslēpusies no ielas burzmas – kas zina, kas atrodas aiz durvīm," par to, kāpēc fotogrāfijas daudziem šķiet tik aizraujošas, "Daily Mail" stāstījusi Loreta.

Protams, arī fotogrāfu sacensība par skaistākā kadra noķeršanu un lepnums par to, kā arī apbrīnojama arhitektūra un vizuāla bauda spēlē lielu lomu durtretu popularitātē.

Lūk, neliels ieskats krāšņāko un fascinējošāko foto izlasē.

🇨🇭✨🎨 What's better than one beautiful old door? Two beautiful old doors, of course ☺️🙈 #Bischofszell #Switzerland 🔆🔅🔆🔅🔆🔅🔆🔅🔆🔅🔆🔅🔆🔅🔆🔅🔆 Hello, everybody!😊 If you are interested to see some more of my pictures, please, check @SwissMonAmour and @emmsbazaar , my other accounts. Thank you all kindly ❤️ 🔆🔅🔆🔅🔆🔅🔆🔅🔆🔅🔆🔅🔆🔅🔆🔅🔆 #WorldDoors #BeautifulDoors #Door #world #Doors #instagram #instalike #instadoor #picoftheday #photooftheday #beautiful #amazing #decoration #style #design #old #architecture #NeverStopExploring #doorsoftheworld #home #unknown #instadoor #iHaveThisThingWithDoors #BeautifulDestinations #doorporn #DoorTraits #kings_doorsandco #traveltheworld #EmmsBazaar

A photo posted by World Doors (@world_doors) on Dec 6, 2016 at 10:28am PST

💛

A photo posted by Brittany Albert (@britt_albert) on Dec 6, 2016 at 9:19am PST

#la_hdr #italiainunoscatto_hdr #Great_Captures_HDR #OK_HDR #HDR_FLAIR #lucky_hdr #best_expression_hdr #fotofanatic_hdr #be_one_hdr #editmoments_hdr #worldcolours_hdr #WMS_HDR #tgif_hdr #match_hdr #viva_hdr #bns_hdr #world_besthdr #infinity_hdr #hdrnorge_member #hdr_oftheworld #LOVES_BESTHDR #pocket_hdr #www_HDR #hdr_ita #mobile_hdr #HDR_ADDICTION #queen_hdr #almostperfect_hdr __________________________________ (🚫No repost/ copy of photo without my permission❗️All photos with copyright ) ______________________________________________ Member of: 🔱9Vaga9🔱Loryandalpha🔱Esaf Applifam🔱Loves_team🔱World_besthdr🔱World_bestangels🔱World_bestsplash🔱 World_great 🔱 World_bestvehicle 🔱Insta_soul🔱Frameable🔱7edits_1day 🔱Color_guru🔱Friend_spotlight 🔱Bipolaroid_asylum🔱Tv_travel🔱Tv_clouds🔱Tv_noir🔱Tv_blend🔱Tv_gotham🔱Tv_splashing🔱Tv_colorsplash🔱Global_united🔱Splashmaster_family🔱Jj_musicislife🔱Ig_cameras_united🔱Gpwoot_bnw🔱Unopix🔱Youniqueditz🔱Editwizard🔱Whostagram🔱Grabeditpost🔱Allunique🔱Cb_colorsplash🔱Be_one🔱Rsa_ladies🔱Rsa_mystery🔱On_the_canal 🔱Best_expression_vipmember 🔱Pic_eye Vip Member🔱Lucky_csplash🔱Gallery_of_splash🔱World_besttravel🔱Bnwsplash_kings🔱Lucky_hdr 🔱Hdr_norge 🔱 World_bnw 🔱Queen_hdr 🔱 ____________________________________________

A photo posted by rossvii_fs (@rossvii_fs) on Dec 6, 2016 at 8:40am PST

Warwick #photography #project #doortraits #doorsofinstagram #doorsoftheworld #warwick #uk #blue #travel

A photo posted by Doors Of The World (@travellingdoors) on Dec 5, 2016 at 9:40am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!