Foto: Publicitātes foto

Kokneses tūrisma centra speciālisti aicina 16. septembrī doties kopīgā velobraucienā iepazīt novada un tā apkārtnes mazāk apmeklētās apskates vietas. Brauciena mērķis ir kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku, veicināt aktīvu un veselīgu dzīvesveidu un popularizēt riteņbraukšanu Kokneses novadā.

Maršruts: Kokneses pilsdrupas - Ozolkalnu šautuve - Aklais purvs - Aizkraukles dzelzceļa stacija - Brīvdienu māja "Lejas Bitēni" - Z/S "Janavas" - Kokneses pilsdrupas

Reģistrēšanās braucienam Kokneses pilsdrupās no pulksten 9 līdz 10.

Velobrauciena plānotais maršruta garums ir apmēram 40 kilometri. Maršruts vedīs pārsvarā pa grants ceļiem, vietām sagaidāmas arī mazākas takas un asfalta segums, pastāstīja Kokneses tūrisma centrā. Brauciena laikā ietvertas vairākas atpūtas vietas, ekskursijas un stāsti. Viesojoties brīvdienu mājās "Lejas Bitēni", sagaidīs mini zoodārza apmeklējums, kā arī poniji un zirgi. Tur varēs iestiprināties ar līdzpaņemtajām uzkodām.

Visi braucēji aicināti līdzi ņemt dzeramo ūdeni un uzkodas spēku atjaunošanai, kā arī parūpēties arī par laika apstākļiem atbilstošu apģērbu un apaviem. Velobrauciena noslēgumā visus sagaidīs siltas vakariņas un jauka kopā būšana Kokneses viduslaiku pilsdrupās.

Interesenti aicināti pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pastu turisms@koknese.lv, ierodoties Kokneses Tūrisma centrā 1905. gada ielā 7 vai zvanot pa tālruņiem 65161296 un 29275412. Velobrauciena reģistrācijas maksa pieci eiro vienai personai, apmaksu veicot Kokneses viduslaiku pilsdrupās velobrauciena dienā – 16.septembrī no pulksten 9 līdz 10.

Tiem, kam nav sava velosipēda, to būs iespējams iznomāt "A.A. Mežmalas" Pļaviņu novadā. Vairāk informācijas 29269232. Par velosipēdu nomu Koknesē interesēties Kokneses tūrisma centrā vai zvanot pa tālruni 29766242 – velosipēdu noma "Raibbalts".

Brauciens noritēs bez laika kontroles, brīvā atmosfērā un ir domāts ģimenēm un visiem tiem, kam patīk braukt ar velosipēdiem un baudīt dabu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!