Foto: Publicitātes foto
Pavasaris ik gadu ierodas ar putnu saucieniem debesīs, saulainākiem laikapstākļiem, kā arī laivu braucieniem, kas uzrunā daudzus dabas mīļotājus. Par tradīciju kļuvuši braucieni pa Misu aprīlī, kas norisināsies arī šopavasar.

4. aprīlī – Misa I, Baldones posms. Šajā maršrutā tiks šķērsoti vairāki novadi. Galvenais upes posms veicams pa Ķekavas un Baldones novadiem, 2,5 km pa upi – robežu starp Baldones un Iecavas novadiem. Maršruta sākums ir pie viesu nama "Satekas" Vecumnieku novadā, maršruta beigas – tilts pie A7 šosejas. Distances garums ir aptuveni 20 kilometri. Pavasarī šajā posmā upei ir augsts ūdens līmenis un tajā parasti ir daudz sakritušu koku. Maršruts ved pa dabisku, pat mežonīgu meža teritoriju ar īpaši pievilcīgu dabas ainavu, tāpēc šis brauciens vairāk piemērots tiem, kam patīk piedzīvojumi un iespēja fiziski pārvarēt šķēršļus. Upē vietām ir arī nelielas krācītes, kas posmu padara īpaši interesantu. Pieteikšanās šeit.

11. aprīlī – Misa II, Ķekavas posms. Maršuta sākums – pie A7 šosejas pie Dzērumiem, maršruta beigas – pie ekotūrisma objekta "Dabas zirgi" netālu no Plakanciema. Distances garums ir aptuveni 15 kilometri. Pieteikšanās šeit.

18. aprīlī – Misa III, Olaines posms. Maršruta sākums – Plakanciema tilts, maršruta beigas – Dalbes tilts. Distances garums ir aptuveni 19 kilometri. Pieteikšanās šeit.

Pulcēšanās norisināsies pie Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centra Ķekavā, Rīgas ielā 26 (iepretī Doles-Ķekavas ev. lut. baznīcai) pulksten 9 vai arī attiecīgā maršruta sākuma punktā pusstundu vēlāk – pulksten 9.30. Baldones novada posmā autostāvvietas izmantošana pie viesu nama "Satekas" maksā 1 eiro. Ja ir vēlēšanās izmantot organizatoru transportu, tas jānorāda anketā. Cena par vienu vietu busiņā ir 2 eiro no personas, jāmaksā uz vietas šoferim.

Foto: Publicitātes foto

Anketā jānorāda arī katra dalībnieka vārds, uzvārds un, ja braucienā piedalīsies bērni, viņu vecums. Tāpat jāizvēlas, ar kāda tipa laivu vēlme doties braucienā – kajaku, kanoe vai ar savu laivu. Turpat anketā atrodama cena, kurā tajā ietilpst arī vestes, airu un ūdensnecaurlaidīga maisa noma.

Organizatori norāda, ka cilvēkiem bez pieredzes pirmajā reizē derētu izvēlēties īsāku un vieglāku maršrutu. "Noteikti ņemiet līdzi dzeramo ūdeni, tēju vai kafiju termosā, maizītes un kādu našķi, jo brauciena vidū vienmēr paredzēts arī atpūtas brīdis, bet katrreiz brauciena beigās būs arī silta zupa. Ģērbieties silti vai līdzi ņemiet kādu papildus kārtu – drēbes vienmēr var novilkt. Savukārt, planšetes un digitālās kameras labāk šoreiz atstāt mājās," tā pasākuma organizatori.

Vairāk informācijas pa tel. 27017333 vai epastā turisms@kekava.lv. Par baldones posmu vairāk var uzzināt zvanot 28692654 vai epastā turisms@baldone.lv.

Laivu braucieni sadarbībā ar laivu operatoru "Jeņču laivas" notiek jau astoto gadu. Pasākuma iniciatori – Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrs, kas šos braucienus rīko kopā ar Baldones un Olaines novada pašvaldībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!