Foto: Publicitātes foto
29. februārī ar pirmo posmu "Dranķi – Sietiņš" sāksies pārgājienu cikls "Apkārt Kocēnu novadam", kas norisināsies visa 2020. gada garumā. Septiņu posmu laikā tiks noieti aptuveni 127 kilometri, aplūkotas skaistas vietas un satikti vietējie uzņēmēji.

29. februārī pārgājiens sāksies uz Zilākalna ceļa pie Dranķu senkapiem un noslēgsies pie Sietiņieža, pa ceļam meklējot robežu starp Kocēnu novadu un Valmieru, kā arī Beverīnas novadu. Ņemot vērā, ka maršruts ir lineārs, dalībniekiem, kuri būs pieteikuši dalību, tikšanās vieta būs Sietiņieža stāvlaukumā, un tad ar autobusu tie tiks nogādāti sākuma punktā.

Pārgājiena laikā būs iespējams dzirdēt daudz interesantu stāstu par Dranķa senkapiem un to izrakumiem, Kocēnu kapiem un 11 komjauniešiem, Jumaras senleju ar vēsturiskajām kaujām un Gaujas Nacionālo parku. Pa ceļam iegriezīsimies vīna darītavā "Matilde", kurā būs iespēja dzirdēt saimnieku stāstus par mājas vīna gatavošanas procesu un nogaršot pa kādai vīna šķirnei.

Pārgājiens noslēgsies ar Sietiņieža apskati un zupas baudīšanu. Gan šajā posmā, gan pārējos posmos plānots uzsākt videi draudzīgas rīcības, pirmkārt, pārgājienu laikā tiks savākti pa ceļam atrastie atkritumi, otrkārt, lai baudītu zupu, katram būs vajadzīga sava līdzi paņemtā bļodiņa ar karoti.

Pārgājienu vadīs Kocēnu novada projektu un tūrisma speciālists Toms Treimanis. Pārgājienam var pieteikties šeit, turisms@kocenunovads.lv vai +371 28644530. Vietu skaits ierobežots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!