Foto: Shutterstock
Apvienotās Karalistes valdība noteikusi līdz 2024. gada jūnijam lidostās ieviest jaunas drošības pārbaudes tehnoloģijas, lai varētu atcelt pašreizējos rokas bagāžā pārvadājamo šķidrumu tilpuma ierobežojumus, vēsta "Travel Weekly". Tas nozīmē, ka pasažieri rokas bagāžā varēs atstāt šķidrumus un lielās elektroierīces.

"Mazie tualetes piederumi kļuvuši par neatņemamu sastāvdaļu lidostu drošības kontroles punktos, taču nu tas mainīsies. Tiks racionalizēti rokas bagāžas noteikumi lidostās, vienlaikus uzlabojot drošību. Līdz 2024. gadam lielākajās lidostās visā Apvienotajā Karalistē tiks uzstādītas jaunākās drošības tehnoloģijas, kas samazinās stāvēšanas laiku rindās, uzlabos pasažieru pieredzi un, pats galvenais, atklās potenciālos draudus," saka Satiksmes departamenta sekretārs Marks Hārpers.

Pašlaik pasažieriem drošības pārbaudē no rokas bagāžas jāizņem planšetdatori, klēpjdatori un šķidrumi, turklāt šķidrumu tilpums ir ierobežots līdz 100 mililitriem, un tiem jāatrodas caurspīdīgā plastmasas maisiņā. Šī prasība tiks atcelta un 100 mililitru tilpuma ierobežojums tiks palielināts līdz diviem litriem.

"Travel Weekly" citē Lidostu operatoru asociācijas politikas direktoru Kristoferu Snelingutu, kurš uzskata, ka šīs izmaiņas ir liels solis pretī nākamās paaudzes drošībai Apvienotās Karalistes lidostās un izmaiņas atvieglos braucienus un lidojumus darīs patīkamākus.

Plānots, ka turpmāk drošības pārbaude tiks veikts, izmantojot CT rentgena tehnoloģiju, kas sniegs 3D attēlus ar pasažieru somās esošajiem priekšmetiem, kā arī ar uzlabotiem algoritmiem sniegs informāciju ar potenciālajiem draudiem. Pasaulē jau ir lidostas, kas izmanto šo tehnoloģiju, piemēram, "Schiphol" Amsterdamā un vairākas lidostas ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!