Foto: Shutterstock
Vecgada vakaru Čehijā var piedzīvot dažādos veidos. Gan slēpojot kalnos, gan atpūšoties kādā kūrortā un baudot minerālūdens sniegtās iespējas, tāpat vilties neliks Prāga ar savu krāšņumu vai viesmīlīgā Libereca, bet romantiķiem noteikti patiks vīna baudīšana kādā no pagrabiņiem Morāvijā.

Lūk, piecas idejas Jaungada sagaidīšanai, ko iesaka Čehijas valsts tūrisma aģentūra "CzechTourism"!

Pilsētās

Lielākā daļa tūristu Čehijā katru gadu Vecgada vakarā dodas uz Prāgu. Bez dažādiem izdevīgiem piedāvājumiem Jaungada svinībām restorānos, tūristus vilina arī lieliskā atmosfēra un senatnes aura vecpilsētā.

Foto: Shutterstock

Viena no raksturīgākajām Prāgas Vecgada vakara pazīmēm ir jautrā un daudznacionālā publika. Jaunieši no visas Eiropas dodas sagaidīt Jauno gadu Prāgā. Iecienīta vieta ir Dlouhá iela, netālu no Vecpilsētas laukuma, jo tur ir daudz slavenu bāru. Klasiskās mūzikas cienītāji var izvēlēties galā koncertu "Klementinum" zālē vai Vecgada vakara koncertu "Rudolfinum", ko tradicionāli organizē slavenā Prāgas Filharmonija.

Vecgada vakaru jautri svin arī citās Čehijas pilsētās. Alus pilsēta Plzeņa jeb Pilzene ir slavena ar ikgadējām ceremonijām Republikas laukumā. Jaungada pasākumi notiks arī Brno pilsētā un Ostravā, kur svētku dēļ īpaši jautri ir Stodolní ielā, kas ir Ostravas galvenais pasākumu bulvāris.

Kalnos

Foto: Shutterstock

Ja jums patīk aktīva atpūta un vēlaties Jauno gadu sagaidīt īsti ziemīgi – ar sniegu kalnos, ideāla izvēle būs "Špindlerův Mlýn" kūrorts – tas ir vispopulārākais Čehijas slēpošanas kūrorts.

Laba atpūta un aktīvas izklaides Vecgada vakarā būs arī Šumavā Dienvidčehijā, Silēzijā un Austrummorāvijā.

Par slēpošanas kūrortu un viesnīcu vecajā TV tornī netālu no Liberecā vairāk lasiet šeit.

Sanatorijās un kūrortos

Foto: Shutterstock

Vecgada vakaru Čehijā var patīkami pavadīt, arī atpūšoties sanatorijā. Pēc jautrības var atpūsties un ļaut sevi palutināt burbuļvannā vai masāžas laikā. Rietumčehijā ir slavens kūrortu trīsstūris, kur atradīsiet pazīstamus un visā pasaulē slavensu kūrortus Karlovi Varos.

Tāpat "Czech Tourism" rekomendē romantisku atpūtu Luhačovicā un citus skaistus veselības kūrortus, tostarp Veļikaji Lāzņā, Teplicē, Karlova Studankā vai Mariānske Lāzņi.

Vairāk par Čehijas kūrortiem lasiet šeit.

Pie Lipno ezera

Foto: Shutterstock

Ģimenes ar bērniem var sagaidīt Jauno gadu kādā skaistā un dabas bagātībām pārpilnā vietā. Tā ir īstā vieta dabas mīļotājiem un aktīvās atpūtas cienītājiem. Te atradīsiet interesantu atrakciju – "taka kokos" un iespaidīgais skatu tornis. Tā atvērta visu gadu, ziemā tūristus gaida skaists skats uz sniegotiem kokiem.

Foto: Shutterstock

Pie Lipno ezera slēpošanas centrā bērnus gaida arī dažādas izklaides un daudz atrakciju, sola "Czech Tourism".

Vīna pagrabā

Foto: Shutterstock

Lieliska ideja Vecgada vakarā ir romantiska atpūta vīna pagrabā Morāvijā. Čehijas vīna galvaspilsētā Mikulovā arī centrālajā laukumā Jaungada naktī būs izklaižu programma. Savukārt vīna pagrabu īpašnieki jau plāno ēdināšanu un tradicionālo cimbalu mūziku šajā laukumā.

Labu vīnu cienītāji aicināti uz Vecgada vakara dzīrēm slavenajā Valticē. Valtice ir slavena Čehijas vīna gatavošanas pilsēta. Lednices-Valtices areāls iekļauts arī UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Valticē, Morāvijas dienvidos, pazemē ir vairāki vīna pagrabi, kas Vecgada svinību laikā gaidīs ciemos. Noteikti vērts apmeklēt 18. gadsimta unikālo pazemes koridoru labirintu, kas savieno vīna pagrabus. Apmeklētājiem pieejamo gaiteņu un vīna pagrabu kopējais garums ir 800 metri.

Vairāk informācijas: www.czechtourism.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!