Foto: Ekrānuzņēmums

Portugālē, kalnu grēdas Serra da Estrela ielokā, atrodas kāda neparasta vieta – upes lagūnas vidū kaļķakmens iežos izveidota neparasta atvere – ūdenskritums, caur kuru ūdens ietek tunelī un tālāk nokļūst tuvējā ezerā.

Pirmajā brīdī var šķist, ka video ar dronu nofilmēts vien paliels akacis, tomēr, ieskatoties ciešāk, kļūst skaidrs, ka ūdens nevis tikai virpuļo, bet tiešām gāžas lejā – kā jau ūdenskritumā. Šis objekts ir mākslīgi veidots, ceļot aizsprostu un dambi. 1955. gadā izbūvēts 1500 metrus garš tunelis, kas novada ūdeni un rada ilūziju, ka dambis ir pārrauts, raksta Express.co.uk. Starp citu, vietējie uzskata, ka šis rezervuārs ir ieeja, caur kuru nokļūt zemes centrā.

Interesanta vieta ir arī Serra da Estrela augstākā virsotne Torre, kuras galā atrodas arī tornis. Tā kā kalns ir 1993 metrus augsts, tad tornis uzcelts septiņu metru augstumā, lai, atrodoties tā galā, cilvēks būtu tieši divu kilometru augstumā virs jūras līmeņa. Šeit ierīkots arī viens no augstākajiem tūristu veikaliņiem, kur var iegādāties gan reģionam raksturīgo sieru, gan vietējo amatnieku darinājumus.

Foto: DELFI

Nesen rakstījām arī par pašmāju ūdensbrīnumu - Ezeres slūžām (attēlā), kas atgādina kļavas lapu. Par to vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!