No 5. līdz 7. augustam notiks Ventspils pilsētas svētki. Šogad tiks svinēta Ventspils 732. dzimšanas diena, kurā visus ventspilniekus un pilsētas viesus priecēs bagātīga svētku programma. Savukārt jaunatklātais zinātnes centrs "Vizium" ikvienu rosina atklāt, izzināt, ieraudzīt un sajust. Tādas būs arī šīs trīs svētku dienas – piepildītas ar pārsteidzošiem atklājumiem, radošām aktivitātēm, koncertiem un grandiozu svētku uguņošanu, informē Ventspils Kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Evija Lapiņa.

5. augustā koncertzāles "Latvija" amfiteātrī notiks svinīgā svētku atklāšanas ceremonija ar muzikālo programmu, kurā apvienosies grupa "Sudden Lights" un sieviešu koris "Venda".

6. augustā Ostas ielas promenādē atgriezīsies Starptautiskais ziedu paklāju festivāls ar jubilejas tēmu "Dzimšanas dienas torte". Turpat notiks arī svētku koncerti, amatnieku tirgus, spēkavīru sacensības un atrakcijas mazākajiem apmeklētājiem. Uz svētku centrālās skatuves pie Vecā Spīķera uzstāsies popstudija "Jūras akmentiņi" un puišu grupa "The Stones", dziedātāja Milana no Ukrainas un ventspilniece Katrīna Bindere.

Mūziķis Rihards Saule uzstāsies kopā ar pašmāju grupu "Windy Temper", savukārt Ventspils bigbenda dalībnieki piedāvās neierastu programmu kopā ar dīdžeju duetu "Skrapneshi".

Dizaina tirgus pulcēs vienkopus vairāk nekā 40 apģērba, rotu un aksesuāru darinātājus no visas Baltijas. Par muzikālo noformējumu parūpēsies mūziķi no Gruzijas, Mali un Kenijas.

Lielajā laukumā norisināsies Digitālie svētki ar daudzveidīgām, interaktīvām un radošām aktivitātēm, tehnoloģiju paraugdemonstrējumiem, zinātnes eksperimentu šoviem un iluzionistu trikiem. Ventspils bibliotēku organizētie Grāmatu svētki paliek uzticīgi Rātslaukumam, kuros būs iespēja iepazīt jaunāko grāmatu izdevumus.

Savukārt, Dzirnavu laukumā "Garšu cīņās" metīsies Latvijas labākie pavāri, sagādājot ne vienu vien gastronomisku pārsteigumu – no slāpeklī gatavota saldējuma līdz pat garākajam sendvičam. Būs iespēja apmeklēt Latvijas basketbola kausa finālu 3x3 basketbolā.

Mūzikas gardēžus svētku dienās gaidīs koncertzāle "Latvija" un Pārventas bibliotēka. Vienā no retajām reizēm šovasar klausītājus klātienē priecēs populārais pašmāju mūziķis Dons. Sestdienas nakts paies Reņķa dārzā, kur par apmeklētāju dejot prieku rūpēsies grupa "Citi zēni", mūziķis Ivo Fomins, reperis Ozols un dīdžejs Rojs Rodžers, atklāj Lapiņa.

Svētdien, 7. augustā, piejūras brīvdabas muzejā grupas "Apvedceļš" mūzikas pavadībā varēs iepazīt senos amatus, bet koncertzālē "Latvija" izskanēs itāļu pianista Federiko Albanēzes koncerts.

Visu svētku programmu lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!