Foto: Publicitātes foto
Vasara nemaz vairs nav aiz kalniem, tāpēc gada siltāko mēnešu brīvdienas jāsteidz izplānot jau laikus. Ja vēlies doties ceļojumā, bet negribi braukt tālu no Latvijas, piedāvājam ieskatu astoņos interesantos pasākumos un festivālos, kas norisināsies kaimiņvalstī Igaunijā.

Tallinas vecpilsētas dienas

30.05. – 03.06. Ja neesi festivālu cienītājs, tad piecu dienu svētki par godu Tallinas vecpilsētai varētu būt tavā gaumē. Vecpilsētas dienu laikā varēsi izbaudīt Tallinas skaisto un vēsturisko arhitektūru, priekšnesumus, kā arī dažādus teatrālos uzvedumus.

Foto: Publicitātes foto

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, kas var lepoties ar lieliski saglabājušos vecpilsētu, krāšņiem un lieliem muzejiem un industriāliem ikdienas skatiem, apskatāmo objektu netrūkst. Par septiņām ievērības cienīgām vietām lasi šeit.

Foto: Publicitātes foto

Ēdienu kultūras pasākums "Grilēšanas festivāls"

08.06 – 09.06. Pērnavas "Grilēšanas festivāls" pulcē 45 tūkstošus laba ēdiena un vasaras baudītāju, kā arī 300 ēdināšanas iestāžu. Tās ir ne tikai svinības par godu grilētam ēdienam, bet arī mūzikai, kas paredzēta dažādām gaumēm.

Tallinas "Street Food" un ielu mākslinieku "TaDaa" festivāls

Foto: Publicitātes foto

09.06 - 10.06. Mūsu kaimiņi igauņi ir īsti gardēži, kā arī ielu mākslas piekritēji. Šajos festivālos var baudīt dažādus ēdienus gan no pārtikas automašīnas (foodtruck), gan arī pop-up ielu kafejnīcu, labāko restorānu un alternatīvo pavāru svaigi pagatavotos ēdienus. Par godu Igaunijas Republikas 100. jubilejai festivāls šogad koncentrējas uz Igaunijas jaunajām garšām.

Foto: Publicitātes foto

Sāremā Operas dienas

19.07. - 28.07. Šajā pasākumā katru dienu būs iespēja vērot citādus un īpašus baleta vai operas priekšnesums. Sāremā Operas dienas norisinās Kuresāres pils vēsturiskajā pagalmā. Šovasar divi galvenie festivāla mākslinieki būs Ungārijas Nacionālā opera un Šanhajas Operas teātris no Ķīnas.

Sāremā raksturo dabas fenomeni, vēsture un tradīcijas. Plašāk par skaisto vietu lasi šajā rakstā.

Viljandi Folkloras mūzikas festivāls

26.07. - 29.07. Viljandi Folkloras mūzikas festivāls ik gadu notiek Viljandi pilskalnā. Šis festivāls spēcīgi atspoguļo īpašo domāšanas veidu, kāds bija 90. gadu sākumā. Tradīcijas, kultūras mantojums un vietējā identitāte tiek attēlota mūsdienīgā viedā. Šādā veidā igauņi saglabā tradīcijas un nostiprina savas nacionālās īpatnības.

Koru mūzikas festivāls "Europa Cantat"

28.07. – 04.08. "Europa Cantat" ir koru mūzikas festivāls, kas pulcē vairāk nekā 4000 dziedātāju, diriģentu, komponistu un koru vadītāju - pirmo reizi šis festivāls notiks Tallinā. Festivālā tiek organizētas arī darbnīcas, lai attīstītu dažādas prasmes, kopīga un neoficiāla sadziedāšanās un vēl citas neparastas un aizraujošas aktivitātes.

Leigo ezera mūzikas festivāls

Foto: Publicitātes foto

03.08. - 04.08. Leigo ezera mūzikas festivāls ir lielisks piemērs, kā apvienot dabu un mūziku, lai radītu patiešām neaizmirstamu pieredzi - festivālā tiek spēlēta ļoti dažāda mūzika, sākot no klasiskās līdz pat rokam. Festivāls noslēdzas ar Leigo īpašo uguņošanu - desmitiem ugunskuru un tūkstošiem degošu sveču. Šis festivāls ir īsta bauda gan acīm, gan ausīm!

Tartu mīlestības filmu festivāls "tARTuFF"

Foto: Publicitātes foto

13.08. - 18.08. Šī pasākuma laikā iespējams gūt neparastu pieredzi, skatoties mīlas filmas uz lielā ekrāna Tartu vecpilsētas sirdī. "tARTuFF" nodrošina plašu dažādu žanru un dokumentālo filmu piedāvājumu, lai varētu iepazīt dažādos mīlestības veidus.

Plašāk par atpūras iespējām Igaunijā un svētku gadam veltītajiem pasākumiem meklē https://www.visitestonia.com/lv/.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!