Foto: Publicitātes foto

Pasaules augstākais un, iespējams, arī pats biedējošākais amerikāņu kalniņš tiks būvēts atrakciju parkā ASV pilsētā Orlando, Floridā. To plānots atklāt 2017. gadā, un tas būs milzīgs vertikāls stabs, kurā līkloča veidā adrenalīnu mīlošie varēs traukties neticamā ātrumā.

Atrakcija ar nosaukumu "The Skyscraper" jeb "Debesskrāpis" būs 163 metrus augsta spirālveida konstrukcija. Izpētot videoprojekciju, kas šonedēļ tika prezentēta pasaules izklaides parku un atrakciju izstādē "International Association of Amusement Parks and Attractions Expo 2014", šķiet, ka tiek plānots visai biedējošs un iespaidīgs brauciens. Tas sāksies pilsētas pakājē un vedīs līkločus augšup ap milzīgo torni, ļaujot izbaudīt krāšņu skatu, līdz brīdim, kad gravitācijai tiks dota brīva vaļa, un vagoniņš reibinošā ātrumā trauksies lejup.

Šī būs tikai viena no grandioza, jauna atrakciju parka "Skyplex" izklaidēm. Atrakciju kompleksa būvniecība izmaksās 250 miljonus dolāru jeb gandrīz 200 miljonus eiro, raksta CNN. Parkā paredzēts izbūvēt arī pamatīgu tematisku iekštelpu atrakciju kompleksu.

Pašlaik pasaules augstākais amerikāņu kalniņš ir "Kingda Ka", kas atrodas "Six Flags Great Adventure" atrakciju parkā Džeksonā, ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!