Foto: Publicitātes attēli

Ceturtdien, 28. aprīlī, tiks atklāts Karostas un Neatkarības kara muzejs Redanā, kas ir 19. gadsimta beigās celtā Liepājas Jūras cietokšņa daļa, kur notikušas Latvijai nozīmīgas cīņas.

Muzejā būs apskatāmas vairākas ekspozīcijas, tostarp izstādes par Karostas rašanos, būvniecību un vēsturi, kā arī Neatkarības cīņām 1919. gadā.

Vēsturiskās ekspozīcijas pamatā ir laika līnija, kurā atzīmēti galvenie notikumi Karostas vēsturē no tās pirmsākumiem līdz mūsdienām. Laika līniju papildina laika posmiem atbilstoši priekšmeti, kas lielākoties atrasti Karostā.

Tāpat jaunajā muzejā būs apskatāma arī Ritvara Embrekta veidota multimediāla performance par Karostu, kas tapa "Karostas festivāls 2021. Sapnis par nākotni" ietvaros.

Vienlaikus īpaši jaunajam muzejam ir veidots izgaismots trīsdimensiju objekts – Liepājas karte ar izceltu Karostu, svarīgāko celtņu un nocietinājumu maketiem. Muzejā izveidota arī karte, kas parāda 19./20. gadsimtu mijā būvēto Liepājas cietoksni un tā bruņojumu.

Otra jaunā muzeja tēma ir Neatkarības karš 1919. gadā, kur viena no izšķirošajām cīņām notika tieši Redanā. Šī muzeja daļa veidota kā neatkarības cīņu slavas zāle, kur eksponēti brīvības cīnītāju un bermontiešu tērpi, ieroču replikas un sadzīves priekšmeti.

Redans atrodas Liepājā 14. novembra bulvārī 82/86. Ar sīkāku informāciju par apmeklējuma iespējām iepazīties var "Liepāja Travel" tīmekļvietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!