Foto: DELFI
Baltas smiltis, tirkīzzila jūra, lietus meži un draudzīgi cilvēki - tas viss ik dienas, kamēr strādājam pilsētā pie datoriem vai kur citur, ir pieejams tropu salās, tāpēc vērts padomāt par to, vai tuvākajā atvaļinājumā nedoties turp, jo, ja izdodas atrast izdevīgas lidojuma biļetes, nakšņošana šajās paradīzei līdzīgajās vietās, izmaksā smieklīgi lēti.

Lūk, daži piemēri naktsmītnēm Āzijā, tropu salās un Āfrikā, kas izmaksā mazāk nekā 50 eiro par nakti diviem cilvēkiem, ko apkopojis laikraksts The Guardian. Bieži šajā cenā ir iekļautas arī brokastis.

Tanzānija


"Upepo Boutique Beach Bungalows"

Tanzānijas viesnīcnieks Šerīfs (Shareef) un viņa sieva, kanādiešu izcelsmes režisore Karena palīdzēs viesiem iepazīt Zanzibāras brīnumus, bet viņu piedāvātie bungalo un māja pašā jūras krastā ir īsta paradīze, jo tur var baudīt mierīgu un  citu acīm slēptu atpūtu baltām smiltīm klātš pludmalē, turklāt viesnīca atrodas visai tālu no tūristu pūļiem. Zvejnieki turpat piedāvā iegādāties savu lomu, tāpat ir pieejami arī pavārmākslas kursi.

Numuriņš diviem ar brokastīm izmaksās sākot no 50 eiro. zanzibarhotelbeach.com

Uganda


"The Hairy Lemon"

Šeit  iespējams sevi palutināt, izvairoties no jebkādas urbānās pasaules ietekmes – telefona zvani un internets viesnīcā esošos nesasniedz. Tā ir kā neliela oāze, kurā var izvēlēties, vai nakšņot teltī, privātā mājiņā ar jauku verandu vai viesu mājā. Tur piedāvā izbaudīt mājās gatavotas maltītes. Gan vietējo iedzīvotāju vidū gan tūristu iecienīta ir aktīvā atpūta viesnīcā un tās apkaimē – izbraucieni ar kajakiem, rāpšanās pa alpīnisma sienu, ūdens volejbols vai pelde Nīlā.

Istaba diviem izmaksā sākot no 30 eiro. Vairāk informācijas: hairylemonuganda.com

Madagaskara

"Kintana" viesu māja

Šeit piedāvā trīs omulīgus pludmales namus ar palmu lapu jumtu. Īpašnieki, eiropiešu pāris ar diviem bērniem, ielūgs viesus uz mājās gatavotu maltīti. Tāpat tiek piedāvāta laivošana, snorkelēšana, niršana vai iespēja apmeklēt "Tsimanampetsotsa" nacionālo parku, kur var iepazīt Madagaskaras dabas daudzveidību. 

Namiņš diviem maksā sākot no 12,5 eiro. Vairāk informācijas: kintana-hotel.com

Maurīciju salas


"The Blue Beryl" viesu māja

Šī viesu māja pieder ķīniešu ģimenei. Tā ir ļoti tīra, istabas ir vienkāršas, bet skats no tām paveras tieši uz pludmali. Vakaros tiek pasniegtas maltītes no vietējām zivīm un gaļas, parasti tiek servēti tradicionālie ķīniešu ēdieni. Turklāt tuvējā apkaimē ir arī daudz citu ēdināšanas iestāžu un bāru. 

Turpat pieejams arī snorkelēšanas un citu ūdens sporta veidu ekipējums – tikai jāaiziet līdz pludmalei. Ja paveicas, turpat var vērot arī vaļus. 

Tiek piedāvāts arī transfērs no lidostas.

Istaba diviem ar brokastīm izmaksā sākot no 48,75 eiro. Vairāk informācijas: blueberyl.com

Maldīvu salas


"Vaali Beach Lodge"

Pusotras stundas brauciena ar motorlaivu attālumā no lidostas, Felidho (Felidhoo) salā atrodas šī viesnīca, kas piedāvā tīras istabiņas rokas stiepiena attālumā no brīnišķīgas pludmales, turklāt par ļoti zemu cenu. Palmu paēnā iespējams vērot vietējos zvejniekus, no kuriem var iegādāties arī svaigas zivis, bet tiem, kam patīk aktīvāka atpūta, varētu interesēt snorkelēšana, jo šajā apkaimē zemūdens pasaule ir fantastiska un sastopamas aptuveni tūkstoš zivju sugas.

Viesnīcu rezervēšanas portālā booking.com istaba diviem izmaksā sākot no 27,5 eiro. Vairāk informācijas: lvmhotels.com

Kambodža


"Treehouse"

Kambodžas otrā lielākā sala Kohronga (Koh Rong) atrodas mazāk nekā stundas brauciena attālumā no tuvākās ostas pilsētas. Tā ir civilizācijas neskarta, un tur nav ne centralizētas ūdens apgādes, ne elektrības. Kamnodžai gan šī ir visai padārga vieta, bet eiropiešiem tā nešķiet, jo par dažiem desmitiem eiro iespējams nakšņot bungalo tipa mājiņās kokos, kas aug blakus tropu pludmalei. Namiņiem ir balkoni, no kuriem paveras brīnišķīgs skats uz jūru. Jāpacieš gan būs tas, ka ik pa laikam virtuvē iemaldās pa kādai ķirzakai, čūskai vai mērkaķītim. 

Divvietīga mājiņa kokā izmaksā sākot no 27,5 eiro. Vairāk informācijas: treehouse-bungalows.com

"Tree Top Ecolodge"

Banlangas (Ban Lung) ielejā Kambodžā, Viračī nacionālajā parkā, atrodas tiešām jauka viesnīca, kurā nakšņot var par smieklīgi zemu cenu. Koka bungalo tipa mājiņām visapkārt ir verandas, kā arī tāda ekstra kā vannas istabas ar karsto ūdeni, kas ir ļoti noderīgi pēc gara pārgājiena, lai nomazgātu ceļa putekļus. Tāpat viesnīcā ir restorāns ar terasi, no kuras paveras brīnišķīgs skats. Turpat var iznomāt velosipēdus un doties izbraucienos uz ezeriem un ūdenskritumiem. 

Bungalo diviem izmaksā sākot no 11,85 eiro. Vairāk informācijas: treetop-ecolodge.com

Laosa


"Sala Done Khone"

Nakšņošana "Backpacker" tipa bungalo mājiņā Laosas 4000 salu arhipelāgā var maksāt pat tikai 3eiro par nakti, tāpēc par 35 eiro diviem varēsiet atļauties neticami daudz ekstru – stilīgus bungalo ar privātu terasi, baseinu, ēšanu smalkā restorānā un citus labumus. Tāpat ieteicams doties apskatīt ūdenskritumus, atpūsties privātā pludmalē vai peldēt ar delfīniem. 

Bungalo diviem izmaksās sākot no 31,25 eiro. Vairāk informācijas: salalaoboutique.com

Taizeme


"Baan Rim Nam"

Tālu no kņadas Kočangas tūristu pilnajām vietām atrodas šī pārbūvētā zvejnieka māja. Tā atrodas tikai 150 metrus no pludmales un tajā ir pieci numuriņi ar gaisa kondicionieriem. Uz terases ir šūpuļtīkli un pieejamas dažās grāmatas, kā arī tiek piedāvāts izīrēt kajakus, lai izpētītu upi un salas. Turklāt viesnīcas īpašnieks ir īstas informācijas dārgumu raktuves.

Numuriņš diviem izmaksā sākot no 17 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!