Foto: Shutterstock

Kā ik gadu, arī šogad "The Post Office" izdevis pētījumu jeb pakalpojumu izmaksu barometru, kurā minēti izdevīgākie piekrastes galamērķi Eiropā, kuros baudīt kūrorta cienīgu atpūtu. Par lētāko pēc šiem rādītājiem jau vairākus gadus atzīts Bulgārijas Saulainais krasts (dēvēts arī par Sunny Beach, Solnecnij bereg, Slanchev bryag), un savu statusu tas nemaina arī 2019. gadā.

"The Post Office" tops tiek sastādīts, par pamatu ņemot deviņu pakalpojumu un preču cenu analīzi dažādos Eiropas kūrortos. Kā piemēru var minēt vienas kafijas tases izmaksas kafejnīcā vai bārā, alkoholisko un saldināto dzērienu izmaksas par vienu vienību, vidējās vakariņu izmaksas diviem cilvēkiem, noteiktas firmas un aizsardzības pakāpes sauļošanās krēmu un tamlīdzīgi.

Aiz Bulgārijas Saulainā krasta šajā apkopojumā seko Algarve Portugālē un Marmarisa Turcijā, attiecīgi ieņemt otro un trešo vietu. Piemēram, Saulainajā krastā par tasi kafijas būs jāšķiras vidēji no 90 centiem, savukārt par trīs ēdienu maltīti divām personām ar pudeli mājas vīna – aptuveni 25 eiro. Savukārt Algarvē aromātiskā dzēriena krūze maksā lētāk – aptuveni 66 centus, taču tāda paša apjoma vakariņas – 34 eiro.

Salīdzināšanai var piebilst, ka topa 20. vietas ieguvējā Sorento par šādām vakariņām diviem cilvēkiem būs jāmaksā aptuveni 94 eiro. Pirmajos divos pētījuma desmitos iekļauta arī Nica Francijā, Korfu Grieķijā un Zadara Horvātijā.

  • Atkāpjoties no izmaksām un runājot par labākajām pludmalēm Eiropā ceļotāju skatījumā, šo titulu arī 2019. gadā saglabājusi Končas pludmale Spānijā, Sansebastjānā. Ar ko tā īpaša, uzzini šeit.

Lūk, turpinājumā vari iepazīties ar galamērķiem, kas, vadoties pēc šīs analīzes, atzīti par izdevīgākajiem brīvdienu galamērķiem Eiropā, ja meklē kūrorta cienīgu atpūtu!

  1. Saulainais krasts, Bulgārija
  2. Algarve, Portugāle
  3. Marmarisa, Turcija
  4. Torremolinos, Spānija
  5. Benidorma, Spānija
  6. Krēta, Grieķija
  7. Pafa (Paphos), Kipra
  8. Sliema, Malta
  9. Limasola, Kipra
  10. Alikante, Spānija

Pilnu topu, plašāku analīzi un salīdzinājumu ar aizvadīto gadu atradīsi šeit, savukārt te vari iepazīties ar "The Post Office" pētījumu, kurā apkopotas ceļošanai izdevīgākās pilsētas Eiropā. Top 10 vidū iekļauta arī Rīga.

Zemāk esam apkopojuši rakstus no "Tūrisma Gids" stāstu krājumiem par topā iekļautajiem galamērķiem un valstīm, ietverot interesantas vietas, ko vērts apskatīt to apkārtnē. Ja uz kūrortu plāno doties ar bērnu, noderīgus ieteikumus atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!