Kamēr sals aiz loga "kož" rokās un degunos, laiks sākt plānot nākamo ceļojumu, un šajā laikā gribas domāt vien par siltajām zemēm. Kas jāņem vērā, lai atpūta pie ūdens izdotos pēc iespējas patīkamāka, kā arī tu varētu ietaupīt finansiālos līdzekļus, stāstīsim turpmākajās rindās.

Skats uz jūru

"Huffingtonpost" raksta, ka, ja ceļojums plānoto uz kādu kūrortu un lielākoties esi nolēmis atvaļinājumu pavadīt viesnīcā, no svara būs tas, kā iekārtots un kur apmešanās vietas kompleksā atrodas numuriņš. Naudas taupības nolūkos daudzi izvēlas istabas, no kurām skats paveras uz ielu vai restorānu, bet jūras skatu atstāj citiem.

Patiesībā ir pavisam vienkārši ar darbiniekiem pie reģistrācijas galda sarunāt numuriņu ar labāku skatu. Nevajag kautrēties un laipni pajautāt, vai visas istabas ar labākajiem skatiem šajā konkrētajā laikā ir rezervētas. Paskaidro, cik brauciens ir svarīgs tev un tavai ģimenei, cik ļoti vēlaties, lai viss izdotos, un, iespējams, veiksme būs tavā pusē. Kādam varbūt šķitīs sīkums, taču brokastu kafija uz balkona ar skatu uz okeānu vai jūru ir tā vērta.

  • Te atradīsi noderīgus padomus, kā sakrāt naudu nākamajam ceļojumam.

Čībiņas, lūpu balzāms un piepūšamie

Pludmales ir ārkārtīgi dažādas, un ne visās iespējams gulēt baltās smiltiņās kā lielā daļā Latvijas jūrmalu. Lai izvairītos no sāpīgas staigāšanas pa oļiem un, iespējams, arī nesagrieztu kāju uz kāda asāka akmens vai gliemežvāka, velc kājās pludmales čībiņas un izvairies no nepatīkamiem pārsteigumiem.

Daudzās vietās, kurās ūdenī var skatīt daudzveidīgos koraļļu rifus, šis ir obligāts noteikums!

Tāpat arī savā pludmales somiņā ieliec lūpu balzāmu, jo sāļais ūdens un stiprais saules starojums tās var padarīt ļoti sausas un jutīgas. Runājot par bērnu pūšļiem, tos bieži var izīrēt viesnīcās, taču tā būs liekas naudas tērēšana. Labāk izstaigā veikalus un paskati, cik maksā šādi pūšļi – ja ir vairāki bērni, vairāku elementu komplekts var pat būt izdevīgāks variants!

Koši priekšmeti

Pludmalēs, kurās ir daudz cilvēku, var pavisam vienkārši savas mantas visu starpā pazaudēt. Lai tās atpūtas laikā būtu redzamas (arī tad, kad atradīsies ūdeni), novieto blakus kādu spilgtu priekšmetu, piemēram, dzeltenu vai zaļu saules sargu. Vadīšanās pēc košiem priekšmetiem ļoti palīdzēs arī bērniem, kuri zaudē laika izjūtu un noklīst.

Starp citu, "Huffingtonpost" ziņo, ka lielākoties bērni, kuri noklīst no pieaugušajiem, sākumā stāv vienā vietā, bet pēc tam sāk kustēties vēja virzienā, jo tas liek viņiem uz to pusi doties. Šī iemesla dēļ glābēji iesaka vispirms skatīties un mazos atpūtniekus meklēt vēja virzienā.

Atpūta pie ezera

Jebkāda veida atpūta pie ūdens ir patīkama, tāpēc reizēm vajag apsvērt, vai jūras/okeāna tuvums ir viens no svarīgākajiem faktoriem veiksmīgam ceļojumam. Reizēm apartamenti vai viesnīcas, kuras atrodas kāda skaista ezera tuvumā, ir lētākas nekā tās, kuras atrodas pie jūras vai okeāna. Arī apmešanās vietas pie ezera var sniegt līdzīgas atpūtas iespējas, jo šādās vietās tāpat ir iekārtotas atpūtas zonas visām gaumēm.

Korķis pie atslēgām

Foto: Shutterstock

Vai arī tev kādreiz ir gadījies, ka ap roku apliktās vai kabatā esošās atslēgas pavisam nemanāmi izkrīt un pazūd? Lai izvairītos no nepatīkamām situācijām, kad visi apkārtējie jāiesaista mazā priekšmeta meklējumos, pieliec tām klāt vīna korķi – tas neļaus atslēgām "noslīkt".

Protams, ja atslēgas pazudīs jūrā vai okeānā, tās atrast būs grūtāk, taču šāds variants pavisam mierīgi var paglābt no svarīgā priekšmeta pazušanas baseinā.

  • Kamēr gaidām pavasari un vasaru, iespējams ļauties ūdens atpūtai spa kompleksos. Kā ietaupīt līdzekļus šādā atpūtā, izlasi šajā rakstā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!