Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogalē Tirolē, Austrijā, atklāts pasaules garākais gājēju tilts - 405 metrus garais "Highline179", kas ir par 15 metriem garāks par iepriekšējo rekordistu "Kokonoe Yume" tiltu Japānā.

Tilts virs Alpu koku galotnēm atklāts 22. novembrī Austrijas pilsētā Roitē (Reutte). Tas savieno divas pilis - Klaudijas fortu vienā kalna galā un Erenbergas (Ehrenberg) pilsdrupas otrā.

Ideja par šāda tilta būvniecību radusies arhitektam Armīnam Valham (Armin Walch) jau 1998. gadā, bet tolaik tika plānots tikai 250 metrus garš tilts, tomēr ar laiku idejas mērogs pieaudzis, un jau 2008. gadā radusies doma uzbūvēt garāko tiltu Alpos - 312 metrus garu trošu ceļu, teikts tā oficiālajā mājaslapā.

Tomēr, kā saka, apetīte aug ēdot, un jau 2012. gadā kļuvis skaidrs, ka plāni vēlreiz tiks mainīti un, piesaistot privātu investoru, izdosies uzbūvēt 405 metrus garu, 114,6 metrus augstu un 1,2 metrus platu, iespaidīgu trošu tiltu, ko ierakstīti Ginesa Pasaules rekordu grāmatā kā pasaules garāko trošu tiltu gājējiem. Tilta būvniecība izmaksājusi gandrīz divus miljonus eiro, raksta spiegel.de.

Interesanti, ka uz tā vienlaicīgi var atrasties pat 500 cilvēku.

Tiem, kas vēlēsies šķērsot ieplaku pa jauno tiltu un izbaudīt fantastisko skatu uz kalniem, nāksies šķirties no astoņiem eiro pieaugušajiem vai pieciem eiro bērniem. Tilts būs atvērts katru dienu no plkst. 8.00 līdz 22.00

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!