Foto: Publicitātes attēli
Tiem kam patīk asas izjūtas un augstums, patiks ziņa, ka Ķīna būvēs vēl vienu stikla tiltu – šoreiz tas būšot praktiski neredzams, viss veidots no stikla un atstarojošiem elementiem. Jaunais tilts atradīsies leģendārajos Avatara kalnos, raksta "Daily Mail".

Šī gada augustā Ķīnā, Hunaņas provincē, atklāja garāko un augstāko stikla tiltu kalnu masīvā, kas iedvesmoja slaveno Holivudas grāvēju "Avatars". Tagad arhitekti gājuši soli tālāk, radot "neredzama' tilta dizainu, kas vienlaicīgi būšot iespaidīgs un biedējošs, radot sajūtas, ka cilvēks staigā pa tukšu gaisu.

Tilts tiks veidots tā, lai optiski pilnīgi saplūstu ar iespaidīgajiem kalniem Zhangjiajie dabas parkā. Gājēju tilts savienošot divas augstas smailes. Tā izmaksas tiek lēstas aptuveni 4,77 miljoni eiro, raksta "Daily Mail". Dizaina autori ir divi arhitektu biroji – "Martin Duplantier Architectes" (MDA) and "Daqian Landscape Architects", kuru projekts pavisam nesen uzvarējis konkursā.

Tilta burvības pamatā ir tā dizainā izmantotie atstarojošie nerūsējoša tērauda stieņi, bet grīda veidota no melna akmens, kas, kļuvusi slapja, atstaro gaismu, raksta "Designboom". Arhitektu un inženieru ideja ir, ka tilts atstaro apkārtējo vidi, tādēļ tas kļūst gluži vai neredzams, pilnīgi iekļaujoties ainavā.

Tilts būs veidots no divām kārtām, lai apmeklētāji varētu izvēlēties, kurā līmenī pastaigāties – augšējais līmenis savienos klintis un veidos elipses formas disku, bet caur tā grīdu nekas nebūs redzams. Apmeklētāji pa melna akmens ceļu varēs doties no vienas kalnu smailes uz otru. Akmeni klās divus centimetrus bieza ūdens kārta, kas tiks izsmidzināta uz tilta ik pēc septiņām minūtēm un veidos nelielu tvaika mākoni starp kalniem. Tādējādi radīsies efekts, ka tilta robežas nebūs redzamas.

Foto: Publicitātes attēli

Savukārt apakšējais līmenis tiešām būšot biedējošs. Tā grīda pilnībā tiks veidota no stikla, ļaujot drosmīgiem apmeklētājiem pastaigāties "zilā gaisā" virs bezdibeņa.

Turklāt apmeklētāji šajā vietā varēs ne tikai pastaigāties pa tiltu, bet arī pārnakšņot vienā no trim paviljoniem, kas arī tiks izbūvēti pie slavenajiem klinšu atsegumiem. Paviljoni, kas atradīsies viens virs otra, ļaus parka viesiem nolūkoties neticamā ainavā un pavērs skatam 360 grādu panorāmu.

Vidējā līmenī būšot kafejnīca, bet apakšējā paviljonā tikšot ierīkoti VIP numuriņi, kas ļaus vērot gan saulrietus, gan saullēktus parkā.

Zhangjiajie parks, kas atzīts par UNESCO Pasaules mantojuma vietu, jau ir mājvieta garākajam un augstākajam stikla tiltam pasaulē. Tas tika atklāts augustā, bet jau pēc divām nedēļām slēgts lielās apmeklētāju intereses dēļ. Par to vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!