Foto: Shutterstock

Datu un analītikas uzņēmums "Cirium" šonedēļ publicējis jaunākos datus par aviosabiedrību veiktspēju pagājušajā gadā. Tie parāda, ka pērn Brazīlijas aviokompānija "Azul Airlaines" bija punktuālākā no visām lidsabiedrībām ar maz kavētiem vai atceltiem reisiem, ziņo "Travel and Leisure".

Saskaņā ar "Cirium" datiem, "Azul Airlines" rādītāji ir 88,93 procenti, kad aviokompānijas lidmašīnas noteiktajā laikā ieradušās galamērķi. Pēc tam seko Japānas aviokompānijas "All Nippon Airways" un "JAL", kuru rādītāji ir attiecīgi 88,61 procenti un 88 procenti. Pieciniekā iekļuvusi ir arī Latīņamerikas aviokompānija "LATAM Airlines" ar 86,31 procentu un ASV aviokompānija "Delta Air Lines" ar 83,63 procentiem. Pēdējā no pirmā piecinieka – "Delta Air Lines" – veikusi visvairāk lidojumus – vienu miljonu.

Datus ietekmēja pērn gada nogalē vētrainais periods lidostās daudzviet pasaulē, kad aviokompānijas bija spiestas atcelt reisus un kavēt. Masveida haosu izraisīja gaisa satiksmes kontroles problēmas un personāla trūkums lidostās gan ASV, gan pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!