Foto: Vida Press/Curt Smith/cc

Sestdien, 19. maijā, liela daļa pasaule sekos līdzi karaliskajām kāzām, kad gredzenus mīs princis Harijs un amerikāņu aktrise Megana Mārkla. Taču vērienīgas svinības nenotiks tikai vienā vietā vien – arī Hītrovas lidostā Londonā ceļotājiem būs iespēja iejusties kāzu viesu vidū, baudot karalisku atmosfēru.

"Fox News" vēstī, ka visi pasažieri, kuri 19. martā ielidos vai izlidos no Hītrovas lidostas, varēs sekot līdzi svarīgajam notikumam un aizraujoši pavadīt laiku. Otrajā terminālī, kam dots nosaukums "Karalienes terminālis", norisināsies dažādas aktivitātes par godu karaliskajām kāzām, piemēram, uz lielajiem ekrāniem tiks translēta tiešraide no notikuma vietas un tiks sekots līdzi jaunumiem gan pirms, gan pēc līgava un līgavaini teiks viens otram "jā", raksta "Travel and Leisure".

Lidostas pārstāvis Kris Gartons (Chris Garton) teicis, ka papildu "BBC News 24" tiešraidēm pie lielajiem izlidošanas un ielidošanas monitoriem ceļotāji varēs cienāties ar nelielām citronu-plūškoka kūciņām – tādām, kādas ēdīs arī karalisko kāzu viesi. Tiek vēstīts, ka kopumā tiks izsniegti aptuveni 1000 šādi mazi deserti laika posmā no 10 rītam līdz pašam vakaram.

Tāpat starp ceļotājiem būs arī dažādi aktieri, kurus nevarēs nepamanīt, jo viņi būs pārģērbušies par karalienes miesassargiem un visiem zināmajiem trompetistiem. Tāpat dažādu terminālu iekšpusē tiks izlikti karogi.

Šī nav pirmā reize, kad Hītrovas lidosta savā veidā izceļas uz citu fona. Piemēram, jau vairākus gadus cilvēkus sajūsmina lidostas Ziemassvētku reklāmas, kurās darbojas rotaļu lācēni. Pāris minūtes garais, mīlīgais video ir atsauce uz populāro Ziemassvētku filmu "Tāda ir mīlestība" ("Love Actually"), kurā arī pausta doma, ka lidostā cilvēki ir priecīgi par atkalsatikšanos, un tajā visapkārt redzamas visdažādākās mīlestības izpausmes. Video vari apskatīt šeit.

Taču šajā rakstā vari uzzināt, kāda ir tipiska diena pasaules trešajā noslogotākajā lidostā. Tajā apskatāms hipnotizējošs "time-lapse" video, kur redzama intensīvā lidmašīnu satiksme Hītrovas lidostā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!