Foto: Publicitātes foto
Tā kā šogad visā Latvijā ir gan spalgs sals, gan noturīgi ziemas laika apstākļi, uz Lubāna ezera atkal pieejama mobilā zemledus makšķerēšanas sniega būda.

2015. gadā Lubāna mitrāja informācijas centra apsaimniekotāji, biedrība "Pie Kraujas", sadarbībā ar Madonas novada pašvaldību izveidoja mobilo zemledus makšķerēšanas sniega būdu Lubāna ezerā, kas izraisīja lielu cilvēku interesi.

Motivācija doties makšķerēt ziemas spelgonī ir visdažādākā - tas ir vaļasprieks, kas tiek uzskatīts te par atpūtu, te sportu un pārvēršas par dzīvesveidu. Kā stāsta paši makšķernieki, sēdēšana uz copi kā hobijs nav tikai koncentrēšanās uz makšķerēšanu un pārdomas pie sevis, tās ir arī ziemas satikšanās, sarunas par dzīvi un uzturēšanās svaigā gaisā. Vienam, vai kopā ar kādu, bet tieši visu šo iemeslu dēļ tika radīta sniega būda.

Pamatā sniega būda ir nojume zemledus makšķerniekiem, tās pamatfunkcija ir pasargāt zemledus makšķerniekus no asajiem ziemas vējiem. Un ar iebūvētās krāsniņas palīdzību, saglabāt telpā siltumu, lai atpūta būtu pilnvērtīga, kvalitatīva un garāka par dienas gaišo laiku.

Sniega būda ir paredzēta četriem cilvēkiem. Tajā ir iebūvēta malkas apkures krāsns, četri āliņģu caurumi grīdā un pieejamas divas lāvas, viena no tām modelējama par galdu ar krēsliem. Tā kā lielāko daļu laika sniega būda ir ar konstantu atrašanās vietu, iebūvētajā āliņģī zivis tiek piebarotas.

Pagājušā sezona rāda, ka šāda atpūta uzrunā rūdītus makšķerniekus, draugu kompānijas, kā arī ģimenes ar jaunajiem makšķerēšanas entuziastiem, stāsta Lubāna mitrāja informācijas centrā.

Pakalpojuma cena ir 35 eiro dienā, vēlams pieteikt vismaz trīs dienas iepriekš, zvanot pa tālruni +371 29234956 vai rakstot uz infolubans@inbox.lv

Lubāna ezers ir viena no iecienītākajām makšķernieku vietām Latgales pusē. Līdzšinējās ziemās nokļūšanai makšķerēšanas vietās bieži tika izmantotas automašīnas un citi transportlīdzekļi. Taču kopš spēkā stājušās izmaiņas dabas lieguma "Lubāna mitrājs" individuālajos aizsardzības un izmantošanas noteikumos, pārvietošanās pa Lubāna ezeru ar mehāniskiem transportlīdzekļiem ir aizliegta.

Spēkā esošie noteikumi ar 2015. gada 7. aprīļa grozījumiem atrodami šeit.

Ja makšķerēšana nevedas, vērts apskatīt arī Lubāna apkārtni. Lūk, idejas atpūtai un izziņai Madonas novadā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!