Foto: Publicitātes foto

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ielūdz uz veļu jeb senču godināšanu jau tradicionālajā "Veļu vakarā" svētdien, 22. oktobrī, no pulksten 18 līdz 21, informē muzeja pārstāve Harita Maniņa.

"Veļu vakarā" Brīvdabas muzeja Hernhūtiešu saiešanas namā noritēs kopīga sadziedāšanās, dzīves stāstu stāstīšana, kā arī īpašo rotaļu iziešana kopā ar Rīgas folkloras kopām "Grodi" un "Garataka", un Mālpils folkloras kopu "Mālis", savukārt "Priedes kroga" saimnieki gatavos īpašo veļu putru. Rizgu rijā vakara gaitā visi ir aicināti kopā pieminēt un pateikties saviem aizgājušajiem tuviniekiem.

Foto: Publicitātes foto

Latviešu tautas tradīcijās īpaši nozīmīga ir senču jeb iepriekšējo paaudžu, kuras jau mīt viņā saulē, pieminēšana un godināšana. Latviešu apziņā svarīgos dzīves brīžos kopā ir gan tie, kuri šai saulē, gan tie, kuri viņā saulē – līdz ar to dzimtas robežas un arī kopīgā enerģija ievērojami paplašinās. Rudens vakaros saskarsme ar viņsaules senčiem ir īpaši aktuāla, tāpēc "Veļu vakarā" aicinām pievienoties visus, kuri vēlas veltīt savu pateicību iepriekšējām paaudzēm.

Kopīgo veļu mielasta galdu bagātīgāku var darīt katrs, ņemot līdzi cienastu veļiem.

Ieeja pasākumā no Brīvdabas ielas 21. Ieejas maksa 0,70 eiro.

Vairāk informācijas: www.brivdabasmuzejs.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!