Foto: F64

Līgo un Jāņi jau tepat aiz sliekšņa, tāpēc aktīva gatavošanās lielai lustēšanai sāksies jau šajā nedēļas nogalē. Pirmssvētku pasākumi, protams, tautiskās noskaņās – Zāļu tirgus Doma laukumā, ielīgošana Bastejkalnā, Spēka vijas vīšana Turaidā un citi latvisko garu stiprinoši pasākumi. Tomēr, noskaņoties līgošanai, var arī vienkārši iebrienot kādā no Latvijas skaistajām pļavām, izrotājot māju un pavadot laiku ar tuviniekiem.

Pirmsjāņu tirdziņi

Foto: Publicitātes attēli

Pēc zālītēm uz Doma laukumu

Zāļu tirgus Doma laukumā ir kļuvis par tradicionālu pasākumu. Šogad tas norisināsies 19. jūnijā. Apmeklētāji būs gaidīti jau no pulksten 9. Tirgū iespējams iegādāties zemnieku piedāvāto produkciju, kā arī amatnieku izstrādājumus. Jautrākai noskaņai Doma laukumā uzstāsies arī dažādi mūziķi, deju kolektīvi, folkloras kopas un pūtēju orķestris.

Foto: F64

Ielīgošanas pasākumi

Foto: F64

Pilsētas un novada svētki

Foto: Delfi Foto

Priekuļu novada svinības Marsnēnos

Šogad Priekuļu novada svētki "Ar sauli azotē" tiks svinēti Mārsnēnos 20. un 21. jūnijā. Svētki sāksies ar tirgošanos Mārsnēnu centrā. 

Jautrākam noskaņojumam būs dziesmas, radošās darbnīcas, sporta aktivitātes ar zemessargiem un Mārsnēnu mednieku klubu. Dienas laikā būs skatāmas arī amatierteātru izrādes. 
Būs arī svētku gājiens pulksten 17 no Tautas nama uz "Klabes birzītes" estrādi, kur norisināsies svētku lielkoncerts. Savukārt otrajā dienā, 21. jūnijā, no pulksten 14 interesenti varēs doties ekskursijā "Ar sauli azotē pa teiksmu zemi", lai iepazītu tuvāko apkārtni. Vairāk par svētku programmu lasiet šeit:priekuli.lv

Svētki Smiltenes pilsētai

Smiltenes pilsētas svētku svinības norisināsies 21. jūnijā, svētdien. Jau no pulksten 8 visi aicināti apmeklēt amatnieku un mājražotāju tirdziņu Atmodas ielā. Lielā svētku atklāšana būs pulksten 10 Atmodas ielā 2. Apmeklētājus sagaida plaša koncerta programma ar dažādu mākslinieku priekšnesumiem. 


Savukārt no pulksten 10 līdz pulksten 15 tur pat, Atmodas ielā, pulcēties aicināti arī visi adītāji, lai kopā gatavotu musturdekļus "Sirds siltuma darbnīcai". Aktivitātes tiks rīkotas arī pļaviņā starp Gaujas un Gājēju ielu. Tur savus ķermeņu varēs iesildīt vingrošanas nodarbībā, kas sāksies pulksten 10.30. 

Visas dienas garumā svētki tiks ieskandināti arī citās Smiltenes pilsētas vietās – Baznīcas laukumā, bērnu rotaļu laukumā, Kultūras centra Kinozālē, Ceļinieku parkā un citur. Vairāk par svētku norisi lasiet šeit: smiltene.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!