Foto: Shutterstock

Šajā nedēļas nogalē sarosīsies gan bites, gan dižciltīgākie kaķi, gan viduslaiku bruņinieki, gan krāšņo ziedu cienītāji. Pasākumu programma ir ļoti plaša un dažāda. Lieliskai nedēļas nogalei var ieplānot arī laiskošanos jautrā kompānijā kādā no drošām un atzītām peldvietām, par kurām vairāk vari lasīt šeit: http://turismagids.delfi.lv/vai arī vienkārši, izraujoties no ofisa, pie dabas, iegūstot zeltaini brūnu iedegumu.

Kamenes sarosās Rīgas Zooloģiskajā dārzā

Šajā nedēļas nogalē, 13. un 14. jūnijā, Rīgas Zoodārzā norisināsies Kameņu dienas. Pasākuma ietvaros apmeklētāji varēs uzzināt vairāk par mazo dūcēju dzīvi. Abas dienas no pulksten 12 līdz pulksten 16 pie Latvijas abinieku un rāpuļu mājas darbosies arī pētnieciskā darbnīca "Iepazīsti kamenes". Tajā ikviens varēs pildīt dažādus uzdevumus, risināt mīklas, piedalīties atrakcijās, kā arī pagatavot pats savu īpašo kameni.

Foto: AFP/Scanpix

Rundāles novada svētki Saulgriežu gaidīšanas noskaņās

Uz Rundāles novada svētkiem visus interesentus šogad sasauc ar moto: "Trejdeviņas tautas nāca pašā svētku vakarā". Jau sestie novada svētki šogad norisināsies 13. jūnijā, sestdien. Svētkus caurvīs senu stāstu un tautu Saulgriežu gaidīšanas vēstījums. Svētku programma sāksies pulksten 16.15 ar svētku gājienu. Visi gājiena dalībnieki aicināti pulcēties pie Rundāles novada domes. Svētku atmosfēra turpināsies ar koncertu pulksten 17 Rundāles pils centrālajā alejā ar Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Itālijas un Baltkrievijas kolektīviem un muzikālo apvienību "Raxtu raxti". Visas dienas garumā varēs iepirkties Tirgotāju ieliņā, savukārt bērni varēs atpūsties piepūšamajās atrakcijās. Vakara noslēgumā pulksten 22 zaļumballe pie Rundāles vidusskolas, bet pulksten 24 svētku uguņošana.

Skaistais zieds – peonija uzziedējis Kalsnavā

Peoniju svētki Kalsnavas arborētumā šogad norisināsies svētdien, 14. jūnijā. Apmeklētāji gaidīti jau no pulksten 9, bet svinīgā atklāšana notiks pulksten 11. Pasākuma ietvaros notiks ekskursijas pa peoniju dārzu un arborētumu, kā arī rododendru galerijā. Muzikāls Vītolu ģimenes koncerts visus priecēs pulksten 16. Interesenti pasākuma laikā varēs arī konsultēties par peoniju audzēšanu, kā arī piedalīties amatniecību darbnīcās. Mazajiem apmeklētājiem būs iespēja apgleznot un izrotāt savas sejas, kā arī jautri pavadīt laiku piepūšamajās atrakcijās.

Foto: Privātais arhīvs

Jāņu mācības Zirņu pagastā

Zirņu pagasta "Kopkalnos" gatavošanās Līgo svētkiem sāksies jau šajā sestdienā, 13. jūnijā, pasākuma "Jāņu mācības" ietvaros. Pasākuma sākums pulksten 17. Līgo svētku noskaņas paredzēts ieskandināt ar kopīgu dziesmu mācīšanos, vainagu pīšanu, siera siešanu, uguns kuršanu un rotaļām. Interesenti tiks nodrošināti ar autobusu, kas pulksten 16.30 būs Butnāros, Bukupē pulksten 16.40, bet Zirņu centrā pie pagastnama pulksten 16.50. Autobuss visus arī nogādās mājās, izbraukšana paredzēta pulksten 21. Apmeklētāji lūgti ierasties ar puķēm un zālēm vainagam, kā arī ar našķiem groziņā.

Foto: LETA

Rīgas krāmu tirdziņš Spīķeru kvartālā

Šajā sestdienā, 13. jūnijā, Spīķeru kvartāla krāmu tirdziņa apmeklētājus sagaida plašs klāsts dažādu preču – antīkas mēbeles, vinila plates, nozīmītes, porcelāna figūriņas, traukus, grā-matas, aksesuāri un ne tikai. Tirdziņa mērķis ir attīstīt un iedzīvināt labākās Eiropas pilsētu brīvdabas krāmu tirdziņu tradīcijas Rīgas centrā. Apmeklētāji tirdziņu aicināti apmeklēt no pulksten 11 līdz pulksten 16.

Foto: DELFI

Šķēpiem skanot, norisināsies bruņinieku cīņas

Šajā nedēļas nogalē Ventspilī, Livonijas ordeņa pils pagalmā, norisināsies bruņinieku turnīrs "Lilium Vindaviensis 2015". Tas pulcēs 13. un 14. gadsimta cīņu klubu dalībniekus. Pasākuma ietvaros notiks elpu aizraujošas cīņas. Būs uzvaras un līksmība, un seno laiku atmosfēra. Turnīrs sāksies sestdien pulksten 13. Dienas laikā pils pagalmā apmeklētājus izklaidēs arī Baskāju cirks. Savukārt dienas noslēgumā – "Trakulas" koncerts pulksten 16. Svētdien pasā-kuma programma sāksies pulksten 13. ar ieroču nesēju turnīru. Pils pakājē tiks organizētas arī citas aktivitātes, piemēram, iespēja pārbaudīt savu atjautību viduslaiku spēlēs.

Dižciltīgākie kaķi Jelgavā

Starptautiskā Kaķu izstāde "Jelgavas kaķis 2015" Jelgavā norisinās jau piekto gadu. Šogad labāko šķirņu pārstāvjus interesentiem būs iespēja aplūkot no 13. līdz 14. jūnijam Zemgales Olimpiskajā centrā. Izstādē piedalīsies kaķi no dažādām Eiropas valstīm, lai padižotos savā skaistumā. Apmeklētāji varēs vērot arī reto šķirņu kaķu šovus, kā arī iepazīties ar jaunāka-jām Latvijas kaķu šķirnēm.

Foto: DELFI

Ziedu krāšņums Dabas muzejā

Latviešu mīlestība pret zemes darbiem un īpaši puķu kopšanu sekmējusi selekcijas attīstību. Krāšņās vasaras ziedu izstādes Dabas muzejā jau daudzu gadu garumā ir svētki, kuros satiekas selekcionāri, audzētāji un Latvijas dārzu bagātību apbrīnotāji. Arī šogad jau no 11. jūnija, ceturtdienas, līdz pat 14. jūnijam, svētdienai, visi interesenti ir aicināti apmeklēt Dabas muzeju un priecēt acis un sirdi ar krāšņajiem ziediem. Dabas muzeja darba laiks no trešdienas līdz piektdienai ir no pulksten 10 līdz pulksten 17, bet nedēļas nogalēs no pulk-sten 11 līdz pulksten 17.

Foto: LETA
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!