Foto: Shutterstock
Apdrošināšanas akciju sabiedrība "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) turpmāk ceļotājiem atlīdzinās zaudējumus, ja ceļojuma galamērķī būs noticis teroristisks akts un šī iemesla dēļ klients vēlēsies anulēt iepriekš plānoto ceļojumu vai to pārtraukt. Tāpat arī BTA atlīdzināšot ar ceļojuma atcelšanu saistītos zaudējumus, ja ceļotājs izlems nedoties iepriekš plānotajā ceļojumā, kura pamatmērķis bija apmeklēt koncertu, kas pēdējā brīdī atcelts, pastāstīja Agnese Grīnberga, BTA sabiedrisko attiecību vadītāja.

Paplašināto ceļojumu apdrošināšanas programmu ietvaros BTA atlīdzinās dažāda veida zaudējumus, kas būs radušies ceļotājiem saistībā ar Eiropas teritorijā notikušu teroristisku aktu, ko oficiāli par tādu atzinušas attiecīgās valsts varas iestādes un kura dēļ ceļojuma galapunktā būs traucēta tūristiem paredzēto pakalpojumu sniegšana. BTA noteiktas summas apmērā atlīdzinās medicīniskos izdevumus, tai skaitā medicīniskos izdevumus mītnes zemē pēc atgriešanās no ceļojuma, ar repatriāciju vai medicīnisko evakuāciju saistītos izdevumus, izdevumus saistībā ar pases, ID kartes, kā arī bagāžas nolaupīšanu vai nozaudēšanu, izdevumus par lidojuma aizkavēšanos, atcelšanu vai vietas atteikumu, kā arī ar ceļojuma pārtraukšanu vai anulēšanu saistītos izdevumus. Ceļojuma anulēšanas gadījumā BTA noteiktas summas apmērā atlīdzinās zaudējumus par rezervētajām un neizmantotajām aviobiļetēm, kā arī līgumsodu par atcelto naktsmītņu rezervāciju vai transportlīdzekļa nomu ieplānotā ceļojuma galapunktā.

Jāatgādina, ka pirms neilga laika arī apdrošināšanas sabiedrība "Balta" paziņoja, ka atlīdzinās zaudējumus, kas ceļotājiem varētu rasties saistībā ar terora draudiem. Vairāk par to lasiet šeit.

Neraugoties uz notikušajiem teroristiskiem aktiem Eiropā, tūrisma nozare turpina attīstīties. Cilvēki ceļo, ne tikai lai aplūkotu arhitektūru vai baudītu dabu, bet arvien aktīvāk izmanto iespējas apmeklēt dažādus publiskus koncertus, operas un teātra izrādes Eiropā un citviet pasaulē. Jāatzīmē gan, ka dažādu iemeslu dēļ pēdējā gada laikā Eiropā ir atcelti vairāki koncerti, piemēram, Erosa Ramacoti (Eros Ramazzotti) koncerts Tallinā, Dženetas Džeksones (Janet Jackson) koncerti Tallinā un Viļņā. Tāpat pasaules tūres ietvaros atcelti grupas "Nickelback", "Black Sabbath" un "AC/DC" koncerti Eiropā. Šo koncertu atcelšana pēdējā brīdī sagādājusi ne tikai vilšanos mūzikas cienītājiem, bet arī radījusi finansiālos zaudējumus vairāku simtu eiro apmērā tūristiem, atceļot iepriekš ieplānotos braucienus.

"Eiropā katru gadu dažādu iemeslu dēļ regulāri tiek atcelti vairāki koncerti. Iztērēto naudu par koncerta biļetēm cilvēki cenšas atgūt no koncertu organizatoriem, savukārt, nereti cilvēki pazaudē naudu par iepriekš rezervētām aviobiļetēm, naktsmītnēm un transportlīdzekļa nomu ārvalstīs. Ņemot vērā arvien pieaugošo ceļotāju skaitu, kuru mērķis ir pasākumu tūrisms jeb publisku koncertu apmeklējums ārvalstīs, un to, ka nereti pēdējā brīdī koncerti tiek atcelti, BTA papildinājusi atsevišķas ceļojumu apdrošināšanas programmas, paredzot atlīdzināt tūristiem ar ceļojuma atcelšanu saistītos zaudējumus, ja koncerta apmeklējums ir bijis vienīgais ceļojuma mērķis un ieplānotais koncerts ārvalstīs pēdējā brīdī tiek atcelts. Līdz šim neviens apdrošinātājs šādu risku Latvijā nepiedāvāja apdrošināt," norāda Danče.

Pērn BTA grupas uzņēmumi apdrošināšanas atlīdzībās ik darba dienu izmaksāja vidēji 398 tūkstošus eiro jeb aptuveni 50 tūkstošus eiro ik darba stundu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!