Foto: DELFI

Latvijā ir sākusies aktīvā rudens tūrisma sezona, kad ceļotāji vēlas aizbēgt no drēgnā laika un brīvos brīžus pavadīt, baudot sauli un atpūtu pludmalē. Lielākais Latvijas čarterlidojumu nodrošinātājs "SmartLynx Airlines" norāda, ka šogad ceļotāji no Rīgas visbiežāk plāno doties uz Ēģipti, Kanāriju salām, Madeiru un Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE).

Savukārt ziemas sporta cienītāju populārākie galamērķi ir Šveice un Itālija.

Pēc ieplānotajiem lidojumu grafikiem jau patlaban esot redzams, ka šajā rudens un ziemas sezonā populārākie vasaras meklētāju galamērķi būs Tenerife un Lansarota, kā arī Ēģiptes populārākā kūrortpilsēta Hurgada, stāsta čārterkompānijā. Jāpiebilst gan, ka Latvijas Ārlietu ministrijas mājaslapā publicēts aicinājums ceļotājiem drošības apsvērumu dēļ nedoties uz Ēģipti, īpaši Sīnāja pussalas ziemeļu daļu sakarā ar teroristu noziedzīgām darbībām un pastāvīgiem uzbrukumiem Ēģiptes tiesībsargājošām struktūrām. Vairāk lasiet šeit.

Kā norāda čarterlidojumu nodrošinātājs, janvārī tikšot uzsākti reisi uz Alpu kalnu kūrortiem Ženēvā (Šveicē) un Bergamo (Itālijā). Šos lidojumus plānots nodrošināt līdz nākamā gada marta beigām.

Arī aizvadītā vasaras sezona esot bijusi visnotaļ veiksmīga. Čartera lidojumi no Rīgas un Tallinas veikti kopumā uz 42 galamērķiem Grieķijā, Spānijā, Itālijā, Portugālē, Kiprā, Francijā, Maltā, Apvienotajā Karalistē, Islandē, Dānijai piederošajās Fēru salās, Bulgārijā, Turcijā, Tenerifē (Kanāriju salās) un Ēģiptē, stāsta “SmartLynx Airlines” pārstāve Ilva Priedniece.

"SmartLynx Airlines" ir 1992. gadā dibināta privāta lidsabiedrība, kas bāzēta Rīgā. Lidsabiedrības īpašumā ir 12 "Airbus 320" lidmašīnas un viena "Airbus 321" lidmašīna, kas nodrošina lidojumus Eiropā, Āzijā un Āfrikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!