Foto: Horský resort Dolní Morava
Gaidāms, ka šā gada pavasarī pirmie tūristi Čehijā, Dolni Moravā, varēs šķērsot pasaulē garāko piekaramo tiltu, kas savienos divas kalnu virsotnes, vēsta "Czech Tourism" pārstāve Marta Gržešaka.

Dolni Morava ir populārs slēpošanas kūrorts starp Orlices kalniem un Jesenikiem pie Polijas robežas. Papildus lieliskajām slēpošanas iespējām tas piedāvā dažādas aktivitātes visai ģimenei visa gada garumā, piemēram, gleznaino "Taku mākoņos" vai vienu no garākajām gaisa tramvaju līnijām pasaulē.

Tagad tiek pabeigti darbi pie vēl viena Dolni Moravas apskates objekta – pāri Mlinski Potokas upes ielejai būvē unikālu piekaramo tiltu. Izmēru ziņā tas pārspēs uz šo brīdi pasaulē visgarāko, 516 metrus garo, piekaramo tiltu Aroucas reģionā Portugālē, kas tika atklāts 2021. gada pavasarī.

Dolni Moravas tilts jeb "Sky Bridge 721" stiepjas no Slamenkas tūristu mītnes Slamnika virsotnē pāri Mlinski Potokas upes ielejai līdz Hluma kalna nogāzei. Tilta otrā pusē tūristus gaida mācību taka "Laika tilts", kas iepazīstina ar reģiona dabas vērtībām un vēsturi no 1935. gada līdz šodienai. Takā sagatavota arī orientēšanās spēlē ar 10 informācijas dēļiem par vietējas dabas aizsardzību, un kādas Dolni Moravas ģimenes dzīvesstāstu, skaidro "Czech Tourism" pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!